Studentenpastoraat & counseling

Studeren is meer dan alleen maar het halen van een diploma. In deze leuke, maar vaak ook spannende tijd begin je je los te maken van thuis, kom je steeds meer op eigen benen te staan en werk je doelgericht aan je toekomst. Je bent bezig met jezelf ontwikkelen, met worden wie je graag zou willen zijn en daarin kun je jezelf (en je omgeving) soms behoorlijk tegenkomen.

Individuele gesprekken

Het studentenpastoraat/-counseling wil er graag voor je zijn wanneer je om welke reden dan ook de behoefte hebt aan een plek om met iemand te praten over dat waar je tegenaan loopt. Dit kan bijvoorbeeld tijdens individuele gesprekken met één van ons.

Welkom

Je kunt bij ons terecht als je…

… je somber voelt, eenzaam, of niet gelukkig bent
… kampt met (faal)angst, onzekerheid en/of perfectionisme
… je gevangen voelt in terugkerende negatieve gedachtes
… merkt dat je vastloopt in je leven, met je vrienden of thuis
… worstelt met je identiteit, gender, seksualiteit
… iets tegenkomt in je studie of stage wat je persoonlijk raakt
… vragen of twijfels hebt over God, de kerk of jouw persoonlijke geloof
… wilt praten over iets anders wat je dwarszit

Groepscursussen

Naast individuele gesprekken, bieden we ook groepscursussen. Verbinding met anderen, een échte ontmoeting vanuit gelijkwaardigheid, kan ontzettend helpend en helend zijn. We zijn gemaakt voor contact, voor relaties. In een groep heb je niet alleen contact met één van ons, maar kun je ook steun vinden bij medestudenten. Je krijgt de mogelijkheid om in een veilige setting te leren van elkaar en met elkaar door samen te delen, te oefenen, vragen te stellen en te ontmoeten.

De trainingen die op dit moment worden aangeboden zijn:

> Geloof & Identiteit
> Faalangst
> Rouwverwerking

Deze cursussen worden doorgaans op de woensdagavond gehouden en er wordt gemiddeld 2 uur uitgetrokken per avond. Deelname is gratis.

Aanmelden
Op onze interne digitale omgeving Onderwijs Online vind je meer informatie over de inhoud van de cursussen. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar studentenpastoraat@viaa.nl

Op Onderwijs Online kun je meer lezen over ons werk en over wie wij zijn.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen of wil je je graag aanmelden voor een afspraak bij één van ons Stuur dan een mailtje of loop even bij ons langs in C213. Je bent van harte WELKOM!

Meer informatie