Toelating voor de Pabo

Toelatingstoetsen Pabo

Om te starten aan de pabo moet je aan de toelatingseisen voldoen voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. De meeste aspirant-studenten moeten één of meer toelatingstoetsen maken om aan de eisen te voldoen. Inmiddels zijn er nieuwe rondes toelatingstoetsen gepland. Deze kun je boeken bij Cito. Je ontvangt een link nadat je je hebt aangemeld voor de Pabo.

Op Hogeschool Viaa kan je op diverse momenten in juni en juli terecht. Ook na de zomer, op 22 augustus zijn er toetsafnames beschikbaar. Voor elke toets mag je twee kansen gebruiken.

 

Voorwaardelijk starten aan de Pabo

In tegenstelling tot eerdere jaren mag je komend studiejaar starten met de pabo, ook als je de toelatingstoetsen nog niet hebt gehaald. We raden je met klem aan om de toetsen wel voor 1 september te doen. Je start zonder het behalen van de toetsen voorwaardelijk aan de opleiding. Als je voor 1 januari 2021 de toetsen niet alsnog hebt behaald moet je helaas stoppen met de opleiding. Je verliest dan een klein half jaar studietijd, je betaalde collegegeld voor die periode en je eventuele recht op halvering van collegegeld bij het oppakken van een opleiding op een later moment. Bovendien is de start van je opleiding intensief zodat je daarnaast weinig of geen aandacht kunt hebben voor je voorbereiding op toelatingstoetsen. Dus gebruik de toetsafnames voor 1 september.

Hoe zat het ook alweer met de toelating voor de Pabo?

Pabo Summercourse

Hulp bij het leren van de toelatingstoetsen Geschiedenis, Aardrijkskunde, Natuur-Techniek

Hogeschool Viaa biedt de Pabo Summercourse aan van maandag 22 juni tot en met donderdag 25 juni 2020.  Zo spijker je je kennis bij van de vakken en kun je je op een goede manier voorbereiden op je toelatingstoetsen.

Door de Corona-maatregelen is het niet mogelijk om deze Summercourse in het gebouw van Viaa te laten plaatsvinden. Daarom vindt de Pabo Summercourse online plaats.

Hoe werkt deelnemen aan de Pabo Summercourse bij Hogeschool Viaa
De leerstof komt online te staan in Teams verdeeld over vier bijeenkomsten. Elke dag is er een digitale ontmoeting met je vakdocent waarin jij je vragen kunt stellen over de lesstof of tips kunt krijgen hoe deze te leren. Deze Summercourse vindt plaats van 22 juni tot en met 25 juni en tref je de vakdocenten op de volgende tijdstippen op deze dagen.

09.00 uur Natuur/Techniek – H. Averesch
10.00 uur Geschiedenis – T. Spoelstra
11.00 uur Aardrijkskunde –  J. de Vries

Tijdens deze contactmomenten kijkt de docent samen met jou en andere deelnemers terug op de leerstof die je hebt moeten leren en geeft een vooruitblik op de leerstof van de volgende dag. Natuurlijk is er alle ruimte voor vragen.

Meld je aan en wij nodigen je uit om deel te nemen in Teams aan de online Pabo Summercourse.

Meld je hier aan voor de Pabo Summercourse
Bekijk hier meer toets- en begeleidingsmateriaal op goedvoorbereidnaardepabo.nl

WhatsApp groep Pré Pabo Viaa

Verwacht je extra begeleiding nodig te hebben bij het doen van de toelatingstoetsen? Of denk je problemen te krijgen bij jouw start van de Pabo voor bijv, de vakken rekenen of taal? Wij begeleiden je graag bij een goede start aan de Pabo. Stuur een WhatsAppberichtje naar Viaa (06 – 288 00 710) en we voegen je toe aan de WhatsAppgroep ‘Pre Pabo’.

In deze appgroep kun je rechtstreeks in contact komen met docenten van Viaa om bijv. tips te vragen hoe je de stof je eigen kunt maken om de toelatingstoetsen te halen. Ook kun je in contact komen met ouderejaarsstudenten die ook de toelatingstoetsen maakten en naar hun ervaringen vragen.

De appgroep wordt voor aanvang van het nieuwe studiejaar opgeheven en de nummers uit de groep verwijderd.