Praktijkbegeleider Health Care M/V 0,6

Viaa is een christelijke hogeschool met een uitgesproken karakter. We hechten grote waarde aan kwalitatief goed onderwijs, advies en onderzoek. Daar voelen we ons met elkaar verantwoordelijk voor. Wij zijn betrokken op elkaar als collega’s en studenten. Wij geloven dat uit verbondenheid en samenwerking het beste klimaat ontstaat voor ontwikkeling, voor zowel onze studenten als voor de vakgebieden waarin wij actief zijn.

De academie  Health Care van Hogeschool Viaa bestaat uit  de opleiding bachelor of nursing (HBO-V), een opleiding voor Praktijkondersteuner/verpleegkundige Huisartsenpraktijk (POH)  en het Lectoraat Zorg en Zingeving. Daarnaast verzorgt de afdeling HC trainingen en studiedagen bij zorgorganisaties.

Per 1 april 2020 ontstaat door vertrek van een collega binnen de Academie Health Care de volgende vacature

PRAKTIJKBEGELEIDER HEALTH CARE M/V 0,6 FTE

Vind jij het een uitdaging om als praktijkbegeleider gemotiveerde (jong)volwassen mensen op een persoonlijke manier te begeleiden in hun leerproces en op te leiden tot een inspirerende hbo-professional? Wil je werken in een dynamisch en gedreven team dat vorm mag geven aan de topopleiding Verpleegkunde? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Vanuit de academie word je ingezet als praktijkbegeleider in de opleiding Verpleegkunde. Met het team draag je er aan bij om onze voltijd- en deeltijdstudenten op te leiden tot nieuwe professionals die klaar zijn voor de volgende stap in hun leven. Jij ondersteunt de docenten verpleegkunde bij de lesuitvoering in de skills labs en het zorgappartement. Je assisteert bij het oefenen van verpleegkundige handelingen, het voorbereiden van lessen en toetsen in de vorm van kopiëren en klaarzetten van casuïstiek, de bijbehorende materialen en andere voorkomende werkzaamheden. Op aanwijzing van docenten instrueer jij waar nodig ook zelf groepen studenten en bied je hen de mogelijkheid om hun vaardigheden te oefenen. Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud van het skills labs en de bevoorrading en registratie van materialen binnen de gestelde begroting.  Je stemt waar nodig af met docenten en hebt contact met de facilitaire dienst (conciërges) over het onderhoud van de skills labs  en de voorraad. Voor een zorgvuldige afstemming neem je deel aan het Verpleeg Technische Vaardigheden (VTV) docentenoverleg en de landelijke overleggen VTV praktijkbegeleiders.

Wat heb je ons te bieden?

Je bent verpleegkundige en beschikt over vaktechnische kennis en aantoonbare ervaring in de zorg, met name op het gebied van gebruik van hulpmiddelen en verpleegmaterialen. Je maakt makkelijk contact met (jong)volwassen mensen en kan goed schakelen met verschillende doelgroepen in de opleiding. Je bent iemand die graag reflecteert op wat je denkt en doet. Je verstaat de kunst studenten te prikkelen vanuit die houding. Je hebt snel overzicht en kan geordend werken volgens je eigen planning , tegelijkertijd ben je daarin flexibel en sta je open voor ad-hoc zaken, kortom je hebt goede organisatorische vaardigheden. Je kunt goed samenwerken, maar durft ook zelfstandig je verantwoordelijkheid te nemen binnen je eigen werkzaamheden. Je voelt je betrokken bij de werkzaamheden van docenten en andere collega’s.

Verder vragen we:

  • een diploma MBO-verpleegkundige (niveau 4) of Inservice diploma, met een BIG registratie;
  • ervaring in het onderwijs en/of een sterke affiniteit met het hoger beroepsonderwijs en het werkveld van verpleegkunde;
  • bereidheid tot eventuele scholing op het gebied van verpleegtechnische vaardigheden, skills labs en zorgtechnologie.

Je kiest heel bewust voor de identiteit van de hogeschool zoals die is samengevat in het identiteitsdocument, en bent actief lid van een geloofsgemeenschap die de Bijbel erkent als het betrouwbare en geïnspireerde Woord van God, zoals dat verwoord is in het gereformeerde belijden.

Verdere informatie

  • Salariëring vindt plaats conform de cao-hbo, maximumschaal 7 (minimaal € 2.212,-  maximaal € 2.995,- bruto per maand bij een volledig dienstverband). Inschaling binnen de schaal vindt plaats op grond van ervaring.
  • De cao-hbo naast de vakantietoeslag een eindejaarsuitkering van 8,3% en heb je een ruime verlofregeling van ongeveer 53 dagen op jaarbasis bij een fulltime aanstelling.
  • Een functiebeschrijving kan worden opgevraagd bij personeelsadministratie@viaa.nl

Meer informatie kan worden gegeven door Robertha Langenberg, directeur Academie Health Care, tel 038-4255542 of 06-14322145.

De sollicitatie

Je kunt je sollicitatie sturen naar personeelsadministratie@viaa.nl t.a.v. Marina de Vries, afdeling P&O, onder vermelding van ‘sollicitatie praktijkbegeleider health care’ in de onderwerp-regel.
Een brief met CV willen we graag uiterlijk op dinsdag 25 februari voor 10.00 uur  in ons bezit hebben.

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdagochtend 11 maart 2020 tussen 9.00-12.30 uur.