Instroommogelijkheden en routes Verpleegkunde

De opleiding Verpleegkunde kent, afhankelijk van je vooropleiding, verschillende instroommogelijkheden en routes.

Voltijdroute

Heb je een havo- of een vwo- diploma op zak? Dan kun je je zonder meer inschrijven voor de opleiding hbo Verpleegkunde. Heb je een diploma mbo niveau 4 (van een opleiding die niet zorg-gerelateerd is), dan kun je ook de voltijdroute volgen.

Twijfel je of je de overstap kunt maken van het mbo naar het hbo? Kom dan naar de mbo-hbodag of volg de brugmodule.

Duale route (voltijd)

Wil je graag werken en leren tegelijk? Volg dan de voltijdse duale route van de opleiding Verpleegkunde. De eerste twee jaren volg je het reguliere studieprogramma. Vanaf het derde jaar ga je aan de slag in de praktijk. Je kunt de duale route volgen met een diploma havo of vwo. Met een mbo-v vooropleiding is het niet mogelijk om de route voltijd duaal te volgen. Je stroomt namelijk vanwege je mbo-vooropleiding al eerder in met betrekking tot de derdejaars stages in traject van 2,5 jaar. Wanneer je dan zou kiezen voor duaal, dan verlengd dat weer je studie naar een duur van totaal 4 jaar.

Versnelde route voor vwo'ers

Heb jij een vwo-diploma of ben je een goede havist? Dan kan je bij ons de nieuwe versnelde route voor vwo’ers volgen.

Het bijzondere aan die route is dat wij aansluiten bij je vermogen om snel kennis tot je te nemen en vaardigheden aan te leren. Daarom zoeken bieden we in de inhoud van de opleiding extra uitdaging en verdieping aan rond de chronische zorg, acute zorg, intensieve zorg en preventieve zorg. Terwijl we je ook voldoende handvatten bieden om goed samen te werken en goede communicatieve vaardigheden te leren.

Dit traject is speciaal ontwikkeld voor vwo-opgeleiden om hun meer uitdaging te bieden in plaats aan te tonen dat je vooral snel kunt studeren. Deze versnelde route duurt drie jaar.

Verkorte route voor mbo'ers

Ben je in het bezit van een mbo-diploma Verpleegkunde (niveau 4)? Dan kun je op basis van je vooropleiding de verkorte route volgen: je rondt de opleiding Verpleegkunde dan in slechts drie jaar af. Hiervoor wordt je een aangepaste studieroute aangeboden.

Twijfel je of je de overstap van het mbo naar het hbo aan kunt? Volg dan de brugmodule.

Deeltijdroute

Ben je in het bezit van een mbo-diploma Verpleegkunde (niveau 4) of inservice A, B of Z? En ben je bij aanvang van de opleiding in bezit van een werkplek in de zorg voor zestien uur per week, waarbij je de ruimte hebt om op je werk werkzaamheden te doen op het niveau van een hbo-verpleegkundige? Volg dan de deeltijdroute Verpleegkunde in 2,5 jaar.