Versnelde route

Op basis van de vooropleiding die je al hebt, is het mogelijk om de opleiding Social Work in drie jaar af te ronden. We bieden een speciale versnelde route aan voor vwo’ers en goede havisten.

Social Work studeren na je havo of vwo

Heb jij het vwo afgerond? Of de havo met minimaal een acht als gemiddeld cijfer op je eindlijst? Ben je ondernemend, sociaal vaardig, zelfstandig en kun je zelfsturend leren? Kies dan voor de versnelde route.

Wat levert het jou op?

Een versnelde studieroute staat goed op je cv, want je bent in staat om in korte tijd meer werk te verzetten. Daarnaast heb je een financieel voordeel, omdat je per studiejaar tachtig credits haalt, in plaats van de gebruikelijke zestig en zo kun je de studie in drie jaar afronden.

Binnen deze opleidingsvariant heb je verder alle keuzemogelijkheden die ook voor de ‘reguliere’ opleiding Social Work gelden.

Heb je nog vragen?

Als je belangstelling hebt voor de versnelde route van Social Work, neem dan contact op met Ingrid Pouw. Zij helpt je graag verder.

Social Work studeren na je mbo

Volg je nu een mbo-studie en ben je van plan de opleiding Social Work te doen? De ervaring leert dat de overgang naar het hbo niet eenvoudig is. We bieden je daarom de (uitgebreide) Brugmodule mbo-hbo.

Tijdens de brugmodule maak je kennis met belangrijke onderwerpen waar je tijdens je opleiding mee te maken krijgt. Ook doe je hbo-vaardigheden op en volg je de module ‘Samenleven in Nederland’ uit het eerste jaar. Hierdoor begin je zelfverzekerder aan je hbo-studie, of weet je op tijd of je de goede keuze hebt gemaakt.

“Na mijn mbo-opleiding sociaal maatschappelijke dienstverlening, zocht ik verdere diepgang. Dat vond ik op Viaa. De overgang naar de hbo-opleiding was pittig. De brugmodule helpt je om te ‘leren leren’ op hbo-niveau.”

Benjamin de Groot, oud-student MWD Viaa

Uitgebreide brugmodule

De uitgebreide brugmodule geeft je de mogelijkheid om een vrijstelling voor je hbo-opleiding te krijgen. Je volgt op zes dinsdagmiddagen en zes woensdagavonden in april en mei colleges. In juni is er een toetsmoment waarbij een positieve uitslag voorwaarde is om een vrijstelling te krijgen.

Voorafgaand aan de uitgebreide brugmodule doe je de studiekeuzecheck. Deze test geeft inzicht in je motivatie, studievaardigheden en je kwaliteiten en vormt de basis voor je portfoliobegeleiding tijdens de brugmodule.

Heb je vragen?

Cor Sikkema is coördinator van de brugmodule mbo-hbo voor Social Work. Hij helpt je graag verder.