Hogeschool Viaa is vernieuwd

Het gebouw van Hogeschool Viaa stond in 2017/2018 in de steigers. We hebben een gebouw met een lichte gevel en veel glas, een ander front en uitstraling gekregen én het gebouw is bovendien duurzamer gewonnen. In juli 2017 zijn de werkzaamheden daarvoor begonnen. Op dit moment worden de laatste, kleine werkzaamheden aan de buitenkant van het gebouw gedaan.

Met het vernieuwde pand opent Hogeschool Viaa letterlijk en figuurlijk ‘een venster naar de samenleving’. Wij leiden studenten op die van betekenis willen zijn voor andere mensen. In het ontwerp van de nieuwe gevel laten wij zien hoe studeren, opleiden en onderzoek in de praktijk vorm krijgen. Met de nieuwe gevel, een warmte-koude-opslag en zonnepanelen is het gebouw bovendien van energielabel G naar energielabel A gegaan. De hogeschool kon voor deze duurzame oplossing kiezen met dank aan een gesubsidieerde lening van Energiefonds Overijssel.

Opening van het vernieuwde gebouw