Inschrijven voor een opleiding

Via Studielink.nl moet je een inschrijfverzoek doen voor een bachelor- en masteropleiding. Je hebt daarbij je DigiD nodig.

Studielink is de landelijke inschrijfapplicatie voor het hoger onderwijs.

Om definitief ingeschreven te kunnen worden, moet je aan de inschrijfvoorwaarden voldoen. Enkele worden automatisch afgehandeld via DUO (verificatie identiteit en vooropleiding), andere dien je via Studielink te regelen (afgeven van de digitale machtiging). Ook worden via e-mail zaken opgevraagd.

Bekijk in Studielink de status van je inschrijfverzoek en welke acties van je worden verwacht. Zorg dat je bijtijds alles geregeld hebt. Dit geldt voor alle opleidingsvarianten. Doe je dit niet, dan kun je geen onderwijs volgen bij Hogeschool Viaa.

Viaa stuurt berichten over je inschrijving naar het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Zorg daarom altijd voor een actueel e-mailadres in Studielink.

Viaa kent twee instroommomenten: 1 september (alle opleidingen) en 1 februari (Pabo- en Verpleegkunde deeltijd),

Schrijf je in voor een studie
Vraag je studiefinanciering aan

Studiekeuzecheck

We willen graag dat je de studie kiest die bij je past en dat je je goed kunt voorbereiden op de opleiding. Om jou inzicht te geven of je een juiste studiekeuze hebt gemaakt, krijg je na je verzoek tot inschrijven voor een voltijd bacheloropleiding een studiekeuzecheck aangeboden. Deze wordt je toegestuurd naar het e-mailadres die je in Studielink hebt opgegeven. Heb je een inschrijfverzoek gedaan voor een deeltijd- of masteropleiding, dan hoef je de test niet te doen.

Lees meer over de studiekeuzecheck

Overige opleidingen/ Kies op Maat/ Zij-instroom

Inschrijven voor de bacheloropleiding Godsdienstleraar en de cursussen Praktijkondersteuner/Praktijkverpleegkundige in de Huisartsenpraktijk of Ouderenzorg is niet mogelijk via Studielink. Je kunt inschrijfformulieren opvragen bij de Studentenzaken.

Kom je een minor volgen bij Viaa en heb je via de website kiesopmaat.nl een leerovereenkomst afgesloten, doe dan via Studielink een inschrijfverzoek. Zorg dan ook voor een ‘bewijs betaald collegegeld’ van je eigen onderwijsinstelling. Je krijgt dan vrijstelling voor het collegegeld bij Viaa.

Wil je als zij-instromer bij de Pabo ingeschreven worden, doe dan via Studielink een inschrijfverzoek voor Pabo deeltijd en kies bij de opleidingsvarianten Pabo zij-instroom. De verdere afhandeling gebeurt via een leerovereenkomst.

Overige informatie

Neem per e-mail contact op met Studentenzaken als je ook informatie wilt over:

 • Studiefinanciering en studentenreisproduct
 • Collegegeldkrediet en Levenlanglerenkrediet
 • Subsidieregeling Onderwijsassistenten Opleiding tot leraar
 • Subsidieregeling Tweede lerarenopleiding
 • Individuele studietoeslag bij functiebeperking
 • Toelatingseisen
 • Studentenhuisvesting
 • Zwolle studentenstad
 • Christelijke studentenverenigingen
 • Studentenbonden
 • Studentenzorgverzekeringen
 • Studeren en geldzaken
 • Algemene verordening gegevensbescherming

Identiteitsdocument

Van studenten wordt verwacht dat ze de grondslag en doelstellingen van Hogeschool Viaa respecteren: de hogeschool heeft als grondslag de Bijbel. Zij erkent deze als het betrouwbare en geïnspireerde van God, zoals dat verwoord is in het gereformeerde belijden en zij beschouwt de Apostolische Geloofsbelijdenis als een betrouwbare samenvatting van de Bijbel. Medewerkers, bestuurders en toezichthouders willen hun leven bouwen op die grondslag en onderschrijven het Identiteitsdocument.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over Studielink, het inschrijven bij een opleiding, het aanvragen van studiefinanciering of het invullen van de studiekeuzecheck? Neem dan contact op met: