Selectieprocedure van Viaa

Door de selectie hanteert een onderwijsinstelling een procedure, waarbij de school zelf mag bepalen hoeveel studenten ze wil selecteren.

Hogeschool Viaa heeft ervoor gekozen zo’n selectieprocedure te houden voor de voltijdopleiding Verpleegkunde. We willen zoveel mogelijk studenten zelf selecteren op basis van onze eigen criteria. Bij ons zijn namelijk niet alleen je cijfers, maar ook je motivatie, persoonlijkheid en je christelijke identiteit in tel.

Selectiedag

Je doet uiterlijk 15 januari 2018 (let op: deze datum is inmiddels verstreken) een inschrijfverzoek via Studielink. Je ontvangt dan een uitnodiging voor één van de selectiedagen. De selectiedagen worden dit jaar gehouden op 7 februari en 7 maart 2018. Op de selectiedag zal het gaan over de christelijke identiteit van Viaa, het beeld dat je hebt van het beroep van hbo-verpleegkundige en jouw persoonlijke motivatie.

Op basis van de uitslagen van de selectiedagen wordt door ons een ranglijst opgesteld. Aan de hand van deze ranglijst wordt bepaald of je in 2018 aan de opleiding Verpleegkunde kunt starten. Je ontvangt de uitslag voor 1 mei 2018.

Let op: schrijf je niet te snel uit als je op een plek staat in de ranglijst die normaal gesproken niet voldoende is om toegelaten te worden. In de loop van de tijd schrijven zich altijd nog aspiranten uit. De naplaatsing gaat nog door tot 1 oktober.

DigiD

Voor je inschrijving voor een hbo-studie heb je een DigiD nodig. Heb je deze nog niet aangevraagd? Let er dan op dat je dit uiterlijk vijf werkdagen voor de uiterste inschrijfdatum doet. Anders is er namelijk een kans dat je de DigiD pas ontvangt na 15 januari.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over de procedure rondom Selectie en Plaatsing? Neem dan contact op met Studentenzaken. Voor vragen over de opleiding kun je terecht bij Laura Smit.