Proefstuderen bij Verpleegkunde

Als mbo of inservice opgeleide verpleegkundige ken je de praktijk. Daarmee heb je een voordeel ten opzichte van studenten die geen zorgachtergrond hebben. Wij willen onze opleiding zo goed mogelijk laten aansluiten op wat je al kunt en op wat je nog moet leren. Je hebt praktijkervaring.

Tegelijkertijd merken we dat studeren op hbo-niveau wennen is. Tijdens het proefstuderen bij Verpleegkunde laten we je daarmee kennismaken en begeleiden we jou naar studeren op het hbo. Deelname aan proefstuderen is gratis.

Inhoud proefstuderen Verpleegkunde

Wat komt er aan bod?

Tijdens het proefstuderen maak je tijdens vier bijeenkomsten kennis met elkaar, met docenten en met Viaa. Je ziet ook hoe het opleidingsprogramma van Verpleegkunde bij Viaa in elkaar zit. We laten je zien wat je aan het eind van je studie moet kunnen en hoe je dat tijdens de opleiding leert.

Je krijgt een introductie op het probleemgestuurd onderwijs, op het Neuman Systems Model (leidend model binnen onze opleiding) en op het terugkomonderwijs. Daarnaast krijg je informatie over stages, schrijven (hoe je bronnen gebruikt) en over het belang van jezelf (leren) kennen.

Wanneer heb je les?

De nieuwe data zijn nog niet bekend. Wil je hier meer over weten? Mail dan aan Gerdien van Wijhe, g.vanwijhe2@viaa.nl.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met opleidingsvoorlichter van Verpleegkunde, Gerdien van Wijhe via proefstuderenverpleegkunde@viaa.nl