Workshopaanbod

De kenniskringleden geven op verzoek workshops en lezingen. Heeft u interesse in een workshop of lezing op het gebied van morele vorming in het primair en voortgezet onderwijs? Neemt u dan contact met ons op via lectoraatvo@viaa.nl

Ideale leraar gezocht m/v’
Workshopleiders: Drs. Anneke Meester – van Laar & Drs. Jeanet Oosterhuis – Stoit (onderzoekers Lectoraat Vormend Onderwijs)

Denk jij te weten wat volgens VO- leerlingen een ideale leraar is? Of heb je juist geen idee en wordt je graag op de hoogte gebracht? Boek dan deze workshop en laat je verrassen! Aan de hand van inzichten uit het grootschalige Jeugdonderzoek van het project Moreel Competent laten we de leerlingen (14-16 jaar) aan het woord: Wat vinden zij belangrijk, ongeoorloofd, laf of terecht? Wanneer precies en waarom?
Tijdens de workshop proberen we te ontdekken waarom leerlingen zich op bepaalde momenten tegen je afzetten, je opzoeken, zich voor je afsluiten of juist openstellen. Doe mee en kijk door de ogen van de leerlingen met andere ogen naar je eigen handelen (professie) en motivaties (passie).