Naar het hbo

Opleiden. Dat doen we voor jou. Dat is het motto van Hogeschool Viaa. Wil je kennismaken met onze opleidingen? Of onze studenten uitnodigen om voorlichting te komen geven tijdens een opleidingsmarkt of voorlichtingslessen voor leerlingen van het voortgezet onderwijs? Neem dan contact met ons op.

Studieproefevent

Wil je jouw leerlingen de kans bieden om hun studiekeuzes te verfijnen en te verrijken? Hogeschool Viaa organiseert twee keer per jaar Het Studieproefevent. Een onmisbaar evenement voor elke vo en mbo-school in Zwolle die leerlingen kennis wil laten maken met opleidingen die opleiden voor ‘ werken met mensen’ in onderwijs en zorg: belangrijke pijlers van de maatschappij.

Het Studieproefevent, is dé gelegenheid voor uw leerlingen om inzicht te krijgen in de diverse studiemogelijkheden op sociaal vlak. Op Hogeschool Viaa krijgen zij een inkijkje in de wereld van Verpleegkunde, Pabo, Social Work, Theologie en volgen een aantal mini-lessen.

Uiteraard doen onze eigen studenten ook mee om hun ervaringen te delen. Tijdens een speeddatesessie krijgen de leerlingen een gelegenheid om persoonlijke vragen te stellen aan onze studenten. Zo horen zij uit de eerste hand studie-ervaringen en ook hoe studenten hun eigen studiekeuze hebben gemaakt.

Leerlingen hebben, na het event, aangegeven dat zij een duidelijker beeld hebben gekregen van de studiemogelijkheden, het (toekomstige) werkveld en de sfeer bij Hogeschool Viaa.

Voorlichting op locatie

Wij komen graag langs op middelbare scholen om meer te vertellen over de inhoud van onze bacheloropleidingen. Onze studenten kunnen voorlichting komen geven tijdens een opleidingsmarkt of voorlichtingslessen voor leerlingen van het voortgezet onderwijs.

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden in een voorlichting u op locatie of leerlingen laten meedoen met het volgende Studieproefevent? Neem gerust contact op met Alfred Leemhuis (decanencontact Hogeschool Viaa) voor meer informatie.