Naar het hbo

Opleiden. Dat doen we voor jou. Dat is het motto van Hogeschool Viaa. Wil je kennismaken met onze opleidingen? Of onze studenten uitnodigen om voorlichting te komen geven tijdens een opleidingsmarkt of voorlichtingslessen voor leerlingen van het voortgezet onderwijs? Neem dan contact met ons op.

Voorlichting op locatie

Wij komen graag langs op middelbare scholen om meer te vertellen over de inhoud van onze bacheloropleidingen. Ook is het mogelijk om een traject op maat te ontwikkelen zodat leerlingen kennismaken met studeren op het hbo.

Een voorbeeld hiervan is de Aansluitmodule. Deze is erop gericht om leerlingen van het voortgezet onderwijs te laten kennismaken met wat studeren op het hbo precies inhoudt. Ouderejaars studenten van de opleidingen bij Hogeschool Viaa nemen leerlingen mee de hogeschool in. Je volgt hoorcolleges, maakt opdrachten en ook proberen we je een bezoek aan het werkveld te laten brengen. Daarnaast ga je aan de slag met een presentatie die je in groepsverband maakt en met een persoonlijke presentatie over wie jij bent en over je opgedane kennis en ervaringen.

Informatie voor decanen

Meer weten over de mogelijkheden die Viaa heeft voor het organiseren van een voorlichting of een programma op maat voor VO-leerlingen en ze laten kennismaken met het werkveld waar wij voor opleiden? Neem dan contact met ons op.