Toelatingseisen

Wil je aan Hogeschool Viaa gaan studeren en ben je benieuwd welke toelatingseisen er voor de opleidingen zijn? Lees dan verder en laat je informeren over de verschillende toelatingseisen.

Voor de meeste opleidingen moet je in het bezit zijn van een diploma mbo (niveau 4), havo of vwo. Voor de opleidingen Pabo en Verpleegkunde-deeltijd gelden andere toelatingseisen.

 

Pabo

Om te starten aan de Pabo moet je aan de toelatingseisen voldoen voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek.

Heb je hulp nodig om je op de toetsen voor te bereiden? Sluit dan aan bij de online cursus Begeleiding bij Toelatingstoetsen.

Nadat je een inschrijfverzoek via Studielink hebt gedaan ontvang je van ons per e-mail een link waarmee je je kunt inschrijven voor een toelatingstoets.

Lees er meer over op www.viaa.nl/toelatingpabo

Verpleegkunde

Voltijd

De voltijdopleiding hbo Verpleegkunde werkte voorheen met een numerus fixus, ook wel decentrale selectie genoemd. Vanaf 2020 is dit niet meer het geval.

Deeltijd

Je kunt de deeltijdopleiding Verpleegkunde van Viaa alleen volgen als je in het bezit bent van een mbo-diploma Verpleegkunde (niveau 4) of inservice A, B of Z. Daarnaast moet je bij de start van de opleiding in bezit zijn van een werkplek in de zorg voor minimaal twintig uur, waarbij de mogelijkheid hebt om werkzaamheden op hbo-niveau uit te voeren.

Toelatingsexamen

Ben je 21 jaar of ouder en heb je geen diploma van mbo (niveau 4) havo of vwo? Maak dan het toelatingsexamen. Dit examen geldt voor de bacheloropleidingen Social Work, Verpleegkunde, Pabo, Theologie, Godsdienstleraar en de Ad-opleiding Didactisch Educatief Professional.

Meer informatie over het toelatingsexamen