Toelating voor de Pabo

Toelatingstoetsen Pabo

Je hebt misschien gelezen of gehoord dat de toelatingstoetsen voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur/techniek worden afgeschaft. Inderdaad wordt daarover gediscussieerd in Den Haag, maar voorlopig bestaan ze nog steeds.

Hogeschool Viaa wil je zo goed mogelijk begeleiden als je hulp nodig hebt bij jou toelating tot de Pabo. Lees hieronder meer over hoe wij dat doen.

Hulp nodig bij je toelatingstoetsen voor de Pabo?

Bij Viaa willen we je zo goed mogelijk helpen en begeleiding bieden om je toelatingstoetsen voor de Pabo te halen. Ook bieden we extra begeleiding aan voor rekenen. Dat doen we via de app groep ‘Pre-pabo’ daarnaast organiseren we in juni een ‘Summercourse’.

Kom je er niet uit en wil je graag begeleiding, meld je dan hieronder aan.

Summercourse voor geschiedenis, aardrijkskunde, natuur-techniek en rekenen

Viaa biedt een Summercourse aan van maandag 22 juni tot en met donderdag 25 juni 2020.  Zo spijker je je kennis bij van de vakken en kun je je op een goed manier voorbereiden op je toelatingstoetsen. De volgende lessen kun je op deze dagen volgen:

  • Maandag 22 juni 2020      Natuur/techniek             H. Averesch        H104
  • Dinsdag 23 juni 2020        Aardrijkskunde               W. de Vries         H104
  • Woensdag 24 juni 2020    Rekenen                           W. v Gelder         H104
  • Donderdag 25 juni 2020   Geschiedenis                   T.  Spoelstra       H104

Alle lessen zijn van 9.00-15.00 uur.

Op de site www.goedvoorbereidnaardepabo.nl.  vind je heel veel informatie en toetsen om je kennis van de vakken natuurkunde, biologie (NLT) op niveau te brengen.

 

Aanmelden Summercourse

Aanmelden voor de Summercourse kan door een mailtje te sturen aan toelatingstoetsen@viaa.nl

Bekijk hier meer toets- en begeleidingsmateriaal

Hoe zat het ook alweer met de toelating voor de Pabo?

Rechtstreeks contact met opleiding Pabo via WhatsApp groep Pré Pabo Viaa

Verwacht je extra begeleiding nodig te hebben bij het doen van de toelatingstoetsen? Of denk je problemen te krijgen bij jouw start van de pabo voor bijv, de vakken rekenen of taal? Wij helpen je graag. Stuur een WhatsAppberichtje naar Viaa (06 – 288 00 710) en we voegen je toe aan de WhatsAppgroep ‘Pre pabo’.

In deze app-groep kun je rechtstreeks in contact komen met docenten van Viaa om bijv. tips te vragen welke stof je je eigen moet maken om de toelatingstoetsen te halen. Ook kun je in contact komen met ouderejaarsstudenten die ook de toelatingstoetsen maakten en naar hun ervaringen vragen.

De app-groep wordt voor aanvang van het nieuwe studiejaar opgeheven en de nummers erin uit de groep verwijderd.