Toelating voor de Pabo

Toelatingstoetsen Pabo

Om te starten aan de Pabo moet je aan de toelatingseisen voldoen voor Aardrijkskunde, Geschiedenis en Natuur & Techniek. Om per 1 september 2024 te beginnen, kunnen studenten vooraf één kans per toelatingstoets maken. Als de toetsen voor de betreffende vakken zijn gehaald, heb je voldaan aan de toelatingseisen. Lukt dat niet, dan zijn er ook na de start van je opleiding nog mogelijkheden.

Kun jij nog wel wat hulp gebruiken bij je voorbereiding op de toelatingstoetsen voor de Pabo of wil je weten of je rekenvaardigheden op niveau zijn? Hogeschool Viaa geeft je graag begeleiding tijdens de cursus Begeleiding bij Toelatingstoetsen en Rekenvaardigheden. Jij kunt je als aspirant Pabo-student aansluiten bij de cursus Begeleiding bij Toelatingstoetsen, deels online/deels fysiek.

Voor meer informatie over toelating voor de Pabo verwijzen we jou naar goedvoorbereidnaardepabo.nl

Let op: heb je vwo als vooropleiding, dan geldt bovenstaande niet voor jou en ben je rechtstreeks toelaatbaar.

 

Begeleiding bij Toelatingstoetsen en Rekenvaardigheden

Hulp bij het leren van de toelatingstoetsen, Geschiedenis, Aardrijkskunde, Natuur-Techniek

Hogeschool Viaa biedt de (gratis) cursus Begeleiding bij toelatingstoetsen aan voor aankomend Pabo studenten bij Viaa. Tijdens de cursus is een vakdocent aanwezig om samen met deelnemers de lesstof door te nemen en vragen te bespreken. Zo spijker je je kennis bij van de vakken en kun je je op een goede manier voorbereiden op je toelatingstoetsen.

Iedereen die zijn of haar kennis van de vakken Natuur/Techniek, Aardrijkskunde en Geschiedenis nog wil bijspijkeren om de toelatingstoetsen te halen kan meedoen aan de cursus Begeleiding bij toelatingstoetsen. Ook voor het op niveau brengen van je rekenvaardigheden kun je in deze begeleidingsmomenten terecht. Hogeschool Viaa biedt per periode fysieke bijeenkomsten aan en online vragenuurtjes. Deze zullen op de woensdagen plaats vinden vanaf november 2023.

Lees hier meer over de Cursus Begeleiding bij Toelatingstoetsen en Rekenvaardigheden
Bekijk meer toets- en begeleidingsmateriaal op goedvoorbereidnaardepabo.nl

Extra hulp bij Cito-toets rekenen vóórdat je start bij de Pabo

Als je Pabo gaat studeren verwachten we dat je een bepaald rekenniveau hebt. Om te weten of je daaraan voldoet mag je al voordat je start bij de Pabo één keer de Cito-toets rekenen maken. Vervolgens heb je tijdens de opleiding ook nog drie kansen. Voel je je onzeker over je rekencapaciteiten? Ook daarvoor kun je terecht in de Teams-omgeving Begeleiding bij toelatingstoetsen. Bij de Pabo van Hogeschool Viaa helpen we je graag al op weg voordat je start met de opleiding zodat je met een goed resultaat je Cito-toets rekenen kunt halen.

Lees meer over de Cito-rekenen doen voordat je start met de Pabo

WhatsApp groep Pré Pabo Viaa

Verwacht je extra begeleiding nodig te hebben bij het doen van de toelatingstoetsen? Wij beantwoorden je vragen graag. Stuur een WhatsAppberichtje naar Viaa (06 – 288 00 710) en we voegen je toe aan de WhatsAppgroep ‘Pré Pabo’.

In deze appgroep kun je rechtstreeks in contact komen met docenten van Viaa om bijv. tips te vragen hoe je de stof je eigen kunt maken om de toelatingstoetsen te halen. Ook kun je in contact komen met ouderejaarsstudenten die ook de toelatingstoetsen maakten en naar hun ervaringen vragen.

De appgroep wordt voor aanvang van het nieuwe studiejaar opgeheven en de nummers uit de groep verwijderd.