Toelating voor de Pabo

Toelatingstoetsen Pabo

Om te kunnen starten met de Pabo, moet je voldaan hebben aan de toelatingseisen. Heb je in één of meer van de vakken Aardrijkskunde, Geschiedenis of Natuur/Techniek geen havo examen gedaan, dan moet je dat alsnog doen voor de start van je opleiding. Mocht je deze toetsen niet halen, dan kun je in het eerste jaar van de opleiding Pabo deze toets alsnog tweemaal doen.
Let op! Je moet (ten minste) van één toetskans per vak voor de poort van de pabo gebruik maken. Stel dit dus niet uit!

Heb je hulp nodig om je op de toetsen voor te bereiden? Sluit dan aan bij een moment in de cursus Begeleiding bij Toelatingstoetsen en Rekenvaardigheden. 

Je ontvangt een link om de toetsmomenten te plannen nadat je een inschrijfverzoek hebt gedaan.

Let op: heb je vwo als vooropleiding, dan geldt bovenstaande niet voor jou en ben je rechtstreeks toelaatbaar.

Begeleiding bij Toelatingstoetsen en Rekenvaardigheden

Hulp bij het leren van de toelatingstoetsen GS, AK, NLT en rekenvaardigheden

Hogeschool Viaa biedt de gratis Cursus Begeleiding bij toelatingstoetsen en rekenvaardigheden aan voor aankomend Pabo studenten.

Iedereen die zijn of haar kennis van de vakken Natuur/Techniek, Aardrijkskunde en Geschiedenis nog wil bijspijkeren om de toelatingstoetsen te halen kan meedoen aan de cursus Begeleiding bij toelatingstoetsen. Ook voor het op niveau brengen van je rekenvaardigheden kun je tijdens begeleidingsmomenten terecht. Hogeschool Viaa biedt deze momenten online en op locatie aan.

Lees hier meer over de Cursus Begeleiding bij Toelatingstoetsen en Rekenvaardigheden
Bekijk meer toets- en begeleidingsmateriaal op goedvoorbereidnaardepabo.nl

Extra hulp bij Cito-toets rekenen vóórdat je start bij de Pabo

Als je Pabo gaat studeren verwachten we dat je een bepaald rekenniveau hebt. Om te weten of je daaraan voldoet mag je al voordat je start bij de Pabo twee keer de Cito-toets rekenen maken, dit behoort niet tot de toelatingseisen. Voel je je onzeker over je rekencapaciteiten? Hogeschool Viaa biedt jou een aantal contactmomenten die bedoeld zijn om je alvast kennis te laten maken met de rekenvaardigheid die je in het eerste jaar van de Pabo moet halen. Je kunt je dan voorbereiden en je krijgt uitleg en oefeningen. We komen je tegemoet door twee keer een rekenles te geven op de hogeschool en twee keer kun je online meedoen. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Lees meer over de Cito-rekenen doen voordat je start met de Pabo

WhatsApp groep Pré Pabo Viaa

Verwacht je extra begeleiding nodig te hebben bij het doen van de toelatingstoetsen? Of denk je problemen te krijgen bij jouw start van de Pabo voor bijv, de vakken rekenen of taal? Wij beantwoorden je vragen graag. Stuur een WhatsAppberichtje naar Viaa (06 – 288 00 710) en we voegen je toe aan de WhatsAppgroep ‘Pre Pabo’.

In deze appgroep kun je rechtstreeks in contact komen met docenten van Viaa om bijv. tips te vragen hoe je de stof je eigen kunt maken om de toelatingstoetsen te halen. Ook kun je in contact komen met ouderejaarsstudenten die ook de toelatingstoetsen maakten en naar hun ervaringen vragen.

De appgroep wordt voor aanvang van het nieuwe studiejaar opgeheven en de nummers uit de groep verwijderd.