Toelating voor de Pabo

Toelatingstoetsen Pabo

Om te starten aan de pabo moet je aan de toelatingseisen voldoen voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. De meeste aspirant-studenten moeten één of meer toelatingstoetsen maken om aan de eisen te voldoen. Inmiddels zijn er nieuwe rondes toelatingstoetsen gepland. Deze kun je boeken bij Cito. Je ontvangt een link nadat je je hebt aangemeld voor de Pabo.

Op Hogeschool Viaa kan je op diverse momenten in juni en juli 2021 terecht voor de toetsafnames.

Hoe zat het ook alweer met de toelating voor de Pabo?

Pabo Summercourse

Hulp bij het leren van de toelatingstoetsen Geschiedenis, Aardrijkskunde, Natuur-Techniek

Hogeschool Viaa biedt rond de zomer de online Pabo Summercourse aan van vrijdag 25 juni 2021 tot en met woensdag 30 juni 2021. Op deze dagen is een vakdocent op een vast tijdstip online aanwezig om samen met deelnemers de lesstof door te nemen en vragen te bespreken. Zo spijker je je kennis bij van de vakken en kun je je op een goede manier voorbereiden op je toelatingstoetsen.

Ook kun je hulp krijgen bij je goed voorbereiden op Rekenlessen op de Pabo. Je spijkert daarmee je rekenvaardigheden alvast bij en hebt daar profijt van als je start op de Pabo.

Door de Corona-maatregelen is het vooralsnog niet mogelijk om deze Summercourse in het gebouw van Viaa te laten plaatsvinden. Mochten we deze Summercourse toch fysiek kunnen aanbieden bij ons op de hogeschool dan houden we je daarvan op de hoogte als je je hebt aangemeld.

 

Lees hier meer over de online Pabo Summercourse
Bekijk hier meer toets- en begeleidingsmateriaal op goedvoorbereidnaardepabo.nl

WhatsApp groep Pré Pabo Viaa

Verwacht je extra begeleiding nodig te hebben bij het doen van de toelatingstoetsen? Of denk je problemen te krijgen bij jouw start van de Pabo voor bijv, de vakken rekenen of taal? Wij beantwoorden je vragen graag. Stuur een WhatsAppberichtje naar Viaa (06 – 288 00 710) en we voegen je toe aan de WhatsAppgroep ‘Pre Pabo’.

In deze appgroep kun je rechtstreeks in contact komen met docenten van Viaa om bijv. tips te vragen hoe je de stof je eigen kunt maken om de toelatingstoetsen te halen. Ook kun je in contact komen met ouderejaarsstudenten die ook de toelatingstoetsen maakten en naar hun ervaringen vragen.

De appgroep wordt voor aanvang van het nieuwe studiejaar opgeheven en de nummers uit de groep verwijderd.