Toelating voor de Pabo

Hulp nodig bij je toelatingstoetsen voor de Pabo?

Bij Viaa willen we je zo goed mogelijk helpen en begeleiding bieden om je toelatingstoetsen voor de Pabo te halen.

Daarom starten we vanaf eind januari 2019 starten we met begeleidingsgroepen voor geschiedenis, aardrijkskunde, Biologie (NLT) en rekenen. Kom je er niet uit en wil je graag begeleiding, meld je dan hieronder aan.

Begeleidingsgroepen en Summercourse voor geschiedenis, aardrijkskunde, natuur-techniek en rekenen

De begeleidingsgroepen zullen op de volgende woensdagmiddagen plaatsvinden: 30 januari, 13 februari, 6 maart, 27 maart, 10 april, 24 april, 15 mei en 29 mei 2019.
Onder leiding van ouderejaarsstudenten en onder supervisie van vakdocenten krijg je begeleiding in de vakken biologie (NLT), geschiedenis, rekenen en aardrijkskunde. Jij kiest wat je nodig hebt.

Plaats
Alle lessen worden gegeven in lokaal H404 van Hogeschool Viaa op de volgende tijden:
13.00 uur biologie (NLT)
14.00 uur aardrijkskunde
15.00 uur rekenen
16.00 uur geschiedenis
Volg je alle lessen in een vakgebied, dan weet je dat je ook alle genoemde leerstof hebt gehad. Zie de site van www.goedvoorbereidnaardepabo.nl. Op deze site vind je heel veel informatie en toetsen om je kennis van de vakken natuurkunde, biologie (NLT) op niveau te brengen.

Summercourse
Je kunt je ook aanmelden voor de summercourse die we organiseren van maandag 24 juni tot en met donderdag 27 juni 2019 door een mail te sturen aan toelatingstoetsen@viaa.nl

Aanmelden voor de begeleidingsgroepen

Aanmelden voor de begeleidingsgroepen en summercourse kan door een mailtje te sturen aan toelatingstoetsen@viaa.nl
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Bert Kuiper via bert@viaa.nl

Bekijk hier meer toets- en begeleidingsmateriaal

Hoe zat het ook alweer met de toelating voor de Pabo?

Rechtstreeks contact via WhatsApp groep Pré Pabo Viaa

Verwacht je extra begeleiding nodig te hebben bij het doen van de toelatingstoetsen? Of denk je problemen te krijgen bij jouw start van de pabo voor bijv, de vakken rekenen of taal? Wij helpen je graag. Stuur een WhatsAppberichtje naar Viaa (06 – 288 00 710) en we voegen je toe aan de WhatsAppgroep ‘Pre pabo’.

Je kunt zo rechtstreeks in contact komen met docenten van Viaa om bijv. tips te vragen welke stof je je eigen moet maken om de toelatingstoetsen te halen. Ook kun je in contact komen met ouderejaarsstudenten die ook de toelatingstoetsen maakten en naar hun ervaringen vragen.