Toelating voor de Pabo

Toelatingstoetsen Pabo

Om te starten aan de pabo moet je aan de toelatingseisen voldoen voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. Om per 1 september 2022 te beginnen met de pabo, kunnen studenten vooraf twee kansen per toelatingstoets (dus per vak) maken. Als de toetsen voor de betreffende vakken zijn gehaald, heb je voldaan aan de toelatingseisen en mag je starten met de pabo.

Heb je de toetsen voor een of meerdere vakken niet behaald, dan mag je alsnog beginnen met de pabo, maar moet je in het eerste jaar van inschrijving alsnog voldoen aan de toelatingseisen. Ons advies: doe zoveel mogelijk je toelatingstoetsen vóór je komst naar de Pabo. Zo kun je je vanaf de start van je opleiding helemaal daarop richten. Heb je hulp nodig om je op de toetsen voor te bereiden? Sluit dan aan bij de online cursus Begeleiding bij Toelatingstoetsen.

Inmiddels zijn er nieuwe rondes toelatingstoetsen gepland. Deze kun je boeken bij Cito. Je ontvangt een link nadat je je hebt aangemeld voor de Pabo. Op Hogeschool Viaa kan je op diverse momenten in juni en juli 2022 weer terecht voor de toetsafnames.

Wil je gebruik maken van de Cito-toetsafnames voor Rekenen deze zijn op 22 april 2022 en op 8 juni 2022.

Begeleiding bij Toelatingstoetsen en Rekenvaardigheden

Hulp bij het leren van de toelatingstoetsen Geschiedenis, Aardrijkskunde, Natuur-Techniek

Hogeschool Viaa biedt de gratis Cursus Begeleiding bij toelatingstoetsen aan voor aankomend Pabo studenten bij Viaa. Tijdens de cursus is een vakdocent online aanwezig in Teams om samen met deelnemers de lesstof door te nemen en vragen te bespreken. Zo spijker je je kennis bij van de vakken en kun je je op een goede manier voorbereiden op je toelatingstoetsen.

Iedereen die zijn of haar kennis van de vakken Natuur/Techniek, Aardrijkskunde en Geschiedenis nog wil bijspijkeren om de toelatingstoetsen te halen kan meedoen aan de cursus Begeleiding bij toelatingstoetsen. Ook voor het op niveau brengen van je rekenvaardigheden kun je in deze begeleidingsmomenten terecht. Hogeschool Viaa biedt deze momenten online aan. Ook zijn er twee momenten die op aanvraag op onze locatie worden gegeven.

Lees hier meer over de Cursus Begeleiding bij Toelatingstoetsen
Bekijk meer toets- en begeleidingsmateriaal op goedvoorbereidnaardepabo.nl

Extra hulp bij Cito-toets rekenen vóórdat je start bij de Pabo

Als je Pabo gaat studeren verwachten we dat je een bepaald rekenniveau hebt. Om te weten of je daaraan voldoet mag je al voordat je start bij de Pabo twee keer de Cito-toets rekenen maken. Voel je je onzeker over je rekencapaciteiten? Ook daarvoor kun je terecht bij de cursus Begeleiding bij toelatingstoetsen. Bij de Pabo van Hogeschool Viaa helpen we je graag al op weg voordat je start met de opleiding zodat je met een goed resultaat je Cito-toets rekenen kunt halen.

Lees meer over de Cito-rekenen doen voordat je start met de Pabo

WhatsApp groep Pré Pabo Viaa

Verwacht je extra begeleiding nodig te hebben bij het doen van de toelatingstoetsen? Of denk je problemen te krijgen bij jouw start van de Pabo voor bijv, de vakken rekenen of taal? Wij beantwoorden je vragen graag. Stuur een WhatsAppberichtje naar Viaa (06 – 288 00 710) en we voegen je toe aan de WhatsAppgroep ‘Pre Pabo’.

In deze appgroep kun je rechtstreeks in contact komen met docenten van Viaa om bijv. tips te vragen hoe je de stof je eigen kunt maken om de toelatingstoetsen te halen. Ook kun je in contact komen met ouderejaarsstudenten die ook de toelatingstoetsen maakten en naar hun ervaringen vragen.

De appgroep wordt voor aanvang van het nieuwe studiejaar opgeheven en de nummers uit de groep verwijderd.