Toelating voor de Pabo

Toelatingstoetsen Pabo

Hogeschool Viaa wil je zo goed mogelijk begeleiden als je hulp nodig hebt bij jouw toelating tot de Pabo. Dat doen we via de app groep ‘Pre Pabo Viaa’ waarin je rechtstreeks vragen kunt stellen aan docenten en medestudenten. Daarnaast organiseren we in juni de Pabo – Summercourse zodat je je kennis van de vakken kunt bijspijkeren.

Aspirant-studenten die niet aan de toelatingseisen van de pabo voldoen (mbo-studenten, en havoleerlingen die in een of meerdere vakken geen schoolexamen hebben gedaan), kunnen dit alsnog aantonen door middel van het behalen van toelatingstoetsen. Vanwege de coronacrisis is het toetsvenster van maart/april geannuleerd. De toetsvensters in juni, juli en augustus gaan vooralsnog wel door. Het is belangrijk dat studenten zich op deze toetsmomenten voorbereiden en ervan gebruikmaken.

 

Hoe zat het ook alweer met de toelating voor de Pabo?

Pabo Summercourse voor geschiedenis, aardrijkskunde, natuur-techniek en rekenen

Hogeschool Viaa biedt een Pabo Summercourse aan van maandag 22 juni tot en met donderdag 25 juni 2020.  Zo spijker je je kennis bij van de vakken en kun je je op een goede manier voorbereiden op je toelatingstoetsen. De volgende lessen kun je op deze dagen volgen:

  • Maandag 22 juni 2020      Natuur/techniek             H. Averesch        H104
  • Dinsdag 23 juni 2020        Aardrijkskunde               W. de Vries         H104
  • Woensdag 24 juni 2020    Rekenen                           W. v Gelder         H104
  • Donderdag 25 juni 2020   Geschiedenis                   T.  Spoelstra       H104

Alle lessen zijn van 9.00-15.00 uur.

Op de site www.goedvoorbereidnaardepabo.nl. vind je heel veel informatie en toetsen om je kennis van de vakken natuurkunde, biologie (NLT) op niveau te brengen.

 

Aanmelden Summercourse

Aanmelden voor de Pabo Summercourse kan door een mailtje te sturen aan toelatingstoetsen@viaa.nl

Bekijk hier meer toets- en begeleidingsmateriaal

WhatsApp groep Pré Pabo Viaa

Verwacht je extra begeleiding nodig te hebben bij het doen van de toelatingstoetsen? Of denk je problemen te krijgen bij jouw start van de Pabo voor bijv, de vakken rekenen of taal? Wij begeleiden je graag bij een goede start aan de Pabo. Stuur een WhatsAppberichtje naar Viaa (06 – 288 00 710) en we voegen je toe aan de WhatsAppgroep ‘Pre Pabo’.

In deze appgroep kun je rechtstreeks in contact komen met docenten van Viaa om bijv. tips te vragen hoe je de stof je eigen kunt maken om de toelatingstoetsen te halen. Ook kun je in contact komen met ouderejaarsstudenten die ook de toelatingstoetsen maakten en naar hun ervaringen vragen.

De appgroep wordt voor aanvang van het nieuwe studiejaar opgeheven en de nummers uit de groep verwijderd.