Overstap van mbo naar hbo

Zit je nu op het mbo en overweeg je de overstap naar het hbo? Hogeschool Viaa biedt je verschillende mogelijkheden om de overstap soepel te laten verlopen. Bij sommige opleidingen is het ook mogelijk een verkorte route te volgen.

De overstap van het mbo naar het hbo is niet altijd makkelijk. Als mbo’er kun je best opzien tegen de overgang naar het hbo. Om jou goed voor te bereiden op de overstap organiseren we onder andere een mbo-hbo-dag en een brugmodule.

Mbo-hbo dag

Speciaal voor mbo’ers houden we naast onze open dagen en meeloopdagen een mbo-hbo dag. Op deze dag maak je kennis met het hbo, de lesstof en de docenten. Ook vertellen enkele studenten, die zelf van het mbo komen, hoe zij de overstap hebben ervaren en geven ze je praktische tips.

Klik hier voor meer informatie over de mbo-hbodagen

Brugmodule

Wil je ontdekken of je het niveau van een hbo-opleiding aankunt? Volg dan de brugmodule bij de opleiding Social Work of Verpleegkunde. Tijdens een aantal bijeenkomsten doe je vaardigheden op die later van pas komen tijdens je studie. Ook maak je alvast kennis met docenten en je medestudenten. Zo begin je goed voorbereid aan je hbo-studie.

Meer weten over de brugmodule Verpleegkunde
Meer weten over de brugmodule Social Work

Verkorte routes

Als je een relevante vooropleiding op het mbo hebt gevolgd, is het mogelijk je hbo-studie in drie jaar af te ronden. Je hebt dan namelijk al bepaalde vaardigheden opgedaan die tijdens je opleiding op het hbo weer terugkomen. De voorwaarden en het programma van de verkorte routes verschillen per opleiding.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over de overgang van het mbo naar het hbo? Neem dan contact op met de mbo-coördinatoren.