De Mediatheek? Dat is toch alleen voor boeken?

HomeInformatiebronnen | Dienstverlening | Mediatheek Viaa Online

 

Viaa Search

Direct inloggen in de catalogus voor studenten en medewerkers
Naar de catalogus
Doorzoek meer databanken tegelijk met Viaa Search
Informatiebronnen
Dienstverlening
Mediatheek Viaa Online

Welkom in de Mediatheek!

In de Mediatheek is een grote collectie boeken, tijdschriften, basisschoolmethoden, leermiddelen en dvd’s te vinden.
Weet je dat je daarnaast via de website van de mediatheek ook online toegang kunt krijgen tot databanken?
Hierin kun je digitaal zoeken naar informatie zowel op school als thuis.
Ga naar de pagina Mediatheek op Viaa Online of zoek direct met behulp van Viaa Search.

De mediatheek is weer open!
In week 35 (23 – 29 augustus) zijn er nog beperkte openingstijden, namelijk van 9.00 – 16.00 uur.
Vanaf 31 augustus is de mediatheek weer op de normale tijden geopend. Maandag – donderdag 8.00 – 17.00 uur ; Vrijdag 8.00 -16.30 uur. In verband met corona zijn er wel aangepaste regels. In de mediatheek zijn 41 studieplekken. Deze studieplekken moeten worden gereserveerd. Er kunnen ook weer materialen worden geleend in de mediatheek. Hiervoor staan mandjes klaar. Zolang er mandjes staan, mag je materialen zoeken in de mediatheek. Als de mandjes op zijn, zul je even moeten wachten, tot er weer een mandje beschikbaar is.

Als je helemaal niet in het gebouw van Hogeschool Viaa komt voor langere tijd, mag je een verzoek doen om boeken op te sturen. We sturen maximaal 4 boeken tegelijk op.

Kijk eerst of de materialen misschien ook digitaal toegankelijk zijn.
Je kunt het beste starten met het zoeken in Viaa Search. Zie de zoekbalk iets hoger op deze pagina. In Viaa Search kun je zien of boeken of artikelen digitaal beschikbaar zijn.

Heb je vragen hierover dan kun je altijd terecht via mail mediatheek@viaa.nl. We proberen je  zo goed mogelijk te helpen.

Je kunt nu de materialen die je thuis hebt gehad in de afgelopen periode weer inleveren. Over de periode dat we gesloten zijn geweest, zullen geen boetes worden berekend.

Beeld en geluid

Veel beeld- en geluidsmateriaal is te vinden op Academia. Veel televisie- en geluidsopnames zijn gratis te bekijken en te gebruiken. Klik op Login, log daarna in met SurfConext, ga naar Hogeschool Viaa en log in met je eigen inloggegevens van Viaa.

Apparatuur lenen

In de mediatheek kunnen studenten en medewerkers ook apparatuur lenen. Er zijn o.a. videocamera’s, laptops en voicerecorders te leen. Het totale aanbod is te zien op de reserveringspagina.

Extern lidmaatschap

Studenten en medewerkers zijn automatisch lid van de mediatheek. Zij kunnen gebruik maken van de mediatheek en materialen lenen. Voor externe leden is een extern lidmaatschap beschikbaar. Zo kan iedereen gebruik maken van de beschikbare materialen.