Verlengen of reserveren

HomeInformatiebronnen | Dienstverlening | Mediatheek Viaa Online

VSmart: materialen verlengen of reserveren via de catalogus
Direct inloggen in de catalogus voor studenten en medewerkers Viaa

Verlengen

Je kunt materialen die je hebt geleend drie keer verlengen. Daarna kun je de materialen eventueel aan de balie opnieuw lenen. Je kunt materialen niet verlengen, als ze door een andere lener zijn gereserveerd. Voor het verlengen van materialen moet je inloggen in de catalogus van de Mediatheek.

Kies Gebruikersacties in het menu.
Bij Leeninformatie staat de optie ‘Mijn uitleningen, met verlengmogelijkheid‘.
Klik hierop. Er verschijnt een scherm met de geleende materialen.

Vink de te verlengen materialen aan en druk op ‘Verlengen selectie‘. Wanneer je alle materialen wilt verlengen, kun je klikken op ‘Alles verlengen‘ .

In het volgende scherm moet je de verlenging nog eens bevestigen. Alleen dan zijn de materialen werkelijk verlengd. Na klikken op ‘Doe verlenging‘ verschijnt opnieuw het scherm met de geleende materialen. De uitleendatum is nu aangepast.

Direct naar de catalogus om te verlengen

Reserveren

Materialen die zijn uitgeleend, kunnen worden gereserveerd. Reserveren van materiaal is gratis.
Je ontvangt een bericht per mail, zodra het gereserveerde materiaal beschikbaar is. De gereserveerde materialen blijven beschikbaar voor de gebruiker tot 3 werkdagen nadat het bericht is verstuurd. Kun je het binnen die tijd niet ophalen, mail dan naar mediatheek@viaa.nl en vraag of we het boek langer voor je willen laten staan.

Hoe plaats ik een reservering?

Om materialen te kunnen reserveren, moet je je aanmelden in de catalogus van de mediatheek. Het is ook mogelijk om eerst in de catalogus te zoeken en je aan te melden op het moment dat je de reservering wil plaatsen. Alleen objecten die uitgeleend zijn, kunnen worden gereserveerd.

Zoek via de catalogus de titel op en kies de optie Reserveren in het menu aan de linkerkant van het scherm. Wanneer je op dat moment nog niet bent aangemeld, zie je een scherm op je alsnog aan te melden.

Na het klikken op ‘Plaats reservering’ zie je een scherm, waarin de reservering wordt bevestigd. Je ontvangt een afhaalbericht als het object voor je klaar staat.  Je kunt het materiaal ophalen bij de balie van de mediatheek.

Direct naar de catalogus om te reserveren