Waarom kiezen voor Hogeschool Viaa?

Hogeschool Viaa is een kleinschalige, christelijke hogeschool. Wij willen jou écht leren kennen en betrokken zijn op jou. Wij geloven dat uit verbondenheid en samenwerking het beste klimaat ontstaat voor jouw ontwikkeling.

In het kort: waarom kiezen voor Hogeschool Viaa?

Hogeschool Viaa is de beste middelgrote hogeschool van Nederland
Centrale locatie, lopend bereikbaar vanaf centraal station Zwolle
Sfeer, Top opleidingen en begeleiding

Hogeschool beoordeling Keuzegids

Studenten waarderen Hogeschool Viaa om de kwalitatief goede opleidingen en om de begeleiding. Dit is terug te zien in de Keuzegids hbo die samengesteld wordt op basis van studentenoordelen.

Hogeschool Viaa is alweer uitgeroepen tot de beste middelgrote hogeschool van Nederland.

Studenten vertellen

Opleidingen van kwaliteit

Naast de hogeschool zelf, behoren ook onze opleidingen tot de top van Nederland. Verpleegkunde, Pabo en Social Work en de ad Didactisch Educatief Professional hebben van de Keuzegids het predicaat topopleiding ontvangen. De opleiding Verpleegkunde mag zich zelfs 11 jaar op rij de beste Verpleegkunde opleiding van Nederland noemen.

Naast deze opleidingen biedt Hogeschool Viaa ook de volgende opleidingen aan: Theologie, Godsdienstleraar, Master Interprofessioneel werken met Jeugd, de ad Pedagogisch educatief Professional en twee opleidingen voor de huisartsenpraktijk: de POH en de opleiding tot PVH.

Sfeer, identiteit en begeleiding

Elk mens is uniek geschapen en geen pad is hetzelfde. Op basis hiervan creëren we voor iedereen de optimale vrijheid om zichzelf te ontplooien. Uiteraard ben je bij Hogeschool Viaa ook welkom als je niet of anders gelovig bent en die ontwikkeling zien we in toenemende mate bij de instroom van nieuwe studenten. Verder horen we terug van studenten dat zij de sfeer, de onderlinge omgang tussen studenten en de begeleiding erg waarderen.
Dit blijkt overigens ook uit de score van de NSE, nationale studenten enquête.

Locatie Hogeschool Viaa

Hogeschool Viaa ligt in de wijk Assendorp, naast het mooie historische centrum van Zwolle. Zwolle is een echte bruisende studentenstad met terrasjes, gezellige restaurants en veel evenementen. Ook vind je in Zwolle veel studentenverenigingen. Meer informatie over de mooie studentenstad Zwolle vind je op: www.visitzwolle.com.

Hogeschool Viaa heeft een tuin naast het gebouw, waar je heerlijk kunt studeren. En tegenover de school bevindt zich het prachtige Wezenlandenpark; een plek waar veel van onze studenten te vinden zijn met zonnige weer.

Van het station naar Hogeschool Viaa
Door de centrale ligging is Hogeschool Viaa prima bereikbaar met de fiets. Mocht je van buiten Zwolle komen, dan is het vijftien minuten lopen vanaf het centraal station. Liever met de bus? Geen probleem, vanaf het station rijden er meerdere bussen langs ons gebouw.

Duurzaamheid

Voor Hogeschool Viaa is duurzaamheid belangrijk. We dragen graag ons steentje bij aan een duurzamere wereld en een mooie leeromgeving. Dit doen we onder andere door:

Energielabel A+++
Afval scheiden
Honderden zonnepanelen
Warmteopslag

Klaar voor de volgende stap?

Vind jij het belangrijk dat jij je kunt ontwikkelen in een fijne leeromgeving, dat je mag zijn wie je bent en dat je gezien wordt? Dan is Hogeschool Viaa de beste keuze voor jou! Schrijf je dan hier in.