Met je studie naar het buitenland

Wil jij tijdens je studie naar het buitenland? Dat kan bij Hogeschool Viaa!

Ieder schooljaar verleggen tal van studenten letterlijk en figuurlijk hun grenzen door naar het buitenland te gaan voor een stage of afstudeerproject, of ze volgen een minor aan een buitenlandse partnerinstelling van Viaa. Landen waar onze studenten neerstrijken zijn bijvoorbeeld de VS, Canada, Ghana, Zuid-Afrika, Suriname, Malawi en Peru. Maar studenten gaan ook naar Noorwegen, Finland, Duitsland en België. Genoeg mogelijkheden dus om in andere landen ervaringen op te doen en je horizon te verbreden.

Meer informatie over studeren in het buitenland

Ondersteuning

Wil jij als Viaa-student graag naar het buitenland, dan ondersteunt ons International Office je bij de praktische en inhoudelijke voorbereiding. Ook helpen we je bij het aanvragen van beurzen. Als voor jou geen geschikte beurs beschikbaar is, krijg je van Viaa eenmalig een financieel steuntje in de rug, in de vorm van de Viaa-buitenlandbeurs.

We vinden het belangrijk dat je niet naar het buitenland gaat omdat je graag de wereld wilt verbeteren. Je uitgangspunt moet zijn dat je naar een ander land gaat om zélf iets te leren. Een buitenlandstage biedt je immers bij uitstek de mogelijkheid om veel nieuwe kennis en ervaring op te doen?

Als Viaa zijn we steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden in het buitenland op het gebied van stages, afstudeerprojecten en (deel)studies. Met dat doel participeren we in verschillende internationale onderwijsnetwerken en Europese beursprogramma’s.

Meer informatie over een buitenlandbeurs

Viaa Exchange

Een andere internationale activiteit is het jaarlijks terugkerende Viaa Exchange. Viaa Exchange is een Engelstalig programma voor studenten uit Amerika en Canada, en van Viaa’s partnerinstellingen in Europa. Doel van dit programma is dat de deelnemers kennis maken met de Nederlandse cultuur en ons studentenleven.

Als Viaa-student kun jij actief deelnemen aan dit programma door bijvoorbeeld in je vrije ruimte een aantal Engelstalige colleges van het Exchange-programma te volgen. Ook kun je ervoor kiezen om een buddy te worden van een buitenlandse student. Als buddy begeleid je jouw student, maak je hem/haar wegwijs in Zwolle en oefen je samen elkaars taal.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over studeren in het buitenland of het aanvragen van een beurs? Neem dan contact op met het International Office van Viaa.