Inschrijven voor een opleiding

Wil je je inschrijven voor een opleiding van Hogeschool Viaa? Hieronder leggen we je uit hoe je dat kunt doen.

Via Studielink kun je een inschrijfverzoek doen voor een bacheloropleiding aan Hogeschool Viaa. Studielink is de landelijke inschrijfapplicatie voor het hoger onderwijs. Door je in te schrijven via Studielink, krijg je niet automatisch studiefinanciering. Het aanvragen van studiefinanciering gaat via DUO. De uiterste inschrijfdatum voor alle opleidingen, met uitzondering van Verpleegkunde, is 31 augustus 2017.

Schrijf je in voor een studie
Vraag je studiefinanciering aan

Studiekeuzecheck

We willen graag dat je de studie kiest die bij je past en dat je je goed kunt voorbereiden op de opleiding. Om jou inzicht te geven of je een juiste studiekeuze hebt gemaakt, krijg je na je verzoek tot inschrijven een studiekeuzecheck aangeboden. Deze wordt je toegestuurd naar het e-mailadres die je in Studielink hebt opgegeven.

Lees meer over de studiekeuzecheck

Decentrale selectie Verpleegkunde

Voor de opleiding hbo Verpleegkunde voltijd hoef je geen studiekeuzecheck te doen, omdat inschrijven voor deze opleiding gebeurt op basis van decentrale selectie. In verband hiermee is de uiterste inschrijfdatum voor Verpleegkunde voltijd 15 januari 2017.

Hoe werkt de decentrale selectie?

Andere opleidingen

Inschrijven voor de bacheloropleiding Godsdienstleraar en de cursussen Praktijkondersteuner/Praktijkverpleegkundige in de Huisartsenpraktijk of Ouderenzorg is niet mogelijk via Studielink. Neem daarvoor contact op met de afdeling Studentenzaken van Viaa.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over het inschrijven bij een opleiding, het aanvragen van studiefinanciering of het invullen van de studiekeuzecheck? Neem dan contact op met de afdeling Studentenzaken.