Inschrijven voor een opleiding

Wil je je inschrijven voor een bacheloropleiding van Hogeschool Viaa? Hieronder leggen we je uit hoe je dat kunt doen.

Via Studielink kun je een inschrijfverzoek doen voor een bacheloropleiding. Studielink is de landelijke inschrijfapplicatie voor het hoger onderwijs. Door je in te schrijven via Studielink, krijg je niet automatisch studiefinanciering. Het aanvragen van studiefinanciering gaat via DUO.

De uiterste inschrijfdatum voor alle opleidingen (behalve Verpleegkunde voltijd) voor het studiejaar 2018-2019, is 31 augustus 2018.

Schrijf je in voor een studie
Vraag je studiefinanciering aan

Studiekeuzecheck

We willen graag dat je de studie kiest die bij je past en dat je je goed kunt voorbereiden op de opleiding. Om jou inzicht te geven of je een juiste studiekeuze hebt gemaakt, krijg je na je verzoek tot inschrijven een studiekeuzecheck aangeboden. Deze wordt je toegestuurd naar het e-mailadres die je in Studielink hebt opgegeven.

Lees meer over de studiekeuzecheck

Decentrale selectie Verpleegkunde

Voor de opleiding Verpleegkunde voltijd hoef je geen studiekeuzecheck te doen, omdat inschrijven voor deze opleiding gebeurt op basis van decentrale selectie. In verband hiermee was de uiterste inschrijfdatum voor deze opleiding 15 januari 2018. Deze datum is inmiddels verstreken.

Hoe werkt de selectie?

Andere opleidingen

Inschrijven voor de bacheloropleiding Godsdienstleraar en de cursussen Praktijkondersteuner/Praktijkverpleegkundige in de Huisartsenpraktijk of Ouderenzorg is niet mogelijk via Studielink. Neem daarvoor contact op met de afdeling Studentenzaken van Viaa.

Identiteitsdocument

Van studenten wordt verwacht dat ze de grondslag en doelstellingen van Hogeschool Viaa respecteren: de hogeschool heeft als grondslag de Bijbel. Zij erkent deze als het betrouwbare en geïnspireerde van God, zoals dat verwoord is in het gereformeerde belijden en zij beschouwt de Apostolische Geloofsbelijdenis als een betrouwbare samenvatting van de Bijbel. Medewerkers, bestuurders en toezichthouders willen hun leven bouwen op die grondslag en onderschrijven het Identiteitsdocument.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over het inschrijven bij een opleiding, het aanvragen van studiefinanciering of het invullen van de studiekeuzecheck? Neem dan contact op met de afdeling Studentenzaken.