Inschrijven

Dé opleiding gevonden die bij jou past? Doe dan een inschrijfverzoek via Studielink. Houd je DigiD bij de hand of vraag deze bijtijds aan.

Let op: dit geldt alleen voor de bachelor-, master- en Ad-opleidingen.

Welkom

Jouw verzoek tot inschrijving wordt verstuurd naar Hogeschool Viaa. Je ontvangt per e-mail een bericht van Studielink ter bevestiging. Daarna ontvang je van Viaa een welkomstmail met informatie over de stappen die je nog moet zetten om je inschrijving compleet te maken. In Studielink kun je de voortgang van je inschrijving volgen. Ook als je je inschrijving of je gegevens wilt wijzigen doe je dat via Studielink.​

Alle opleidingen starten in september 2023, Verpleegkunde deeltijd kende ook een instroommoment per februari 2023.

Schrijf je in voor een studie
Vraag je studiefinanciering aan

Studiekeuzecheck

Wat verwacht je van deze hbo-studie? Waarom denk je dat deze opleiding bij je past? We willen graag dat je je goed kunt voorbereiden op de opleiding. Om inzicht te geven of je de juiste studiekeuze gemaakt hebt, ontvang je na je verzoek tot inschrijven voor een voltijd bacheloropleiding een studiekeuzecheck.

Heb je een inschrijfverzoek gedaan voor een deeltijd-bachelor, master- of ad-opleiding, dan hoef je de test niet te doen.

Lees meer over de studiekeuzecheck

Overige opleidingen

Via Studielink is het niet mogelijk om je in te schrijven voor de bacheloropleiding Godsdienstleraar, de post-hbo opleidingen Praktijkondersteuner en Praktijkverpleegkundige, de cursus Zingeving en Ethiek, de cursus Persoonsgerichte zorg in de eerste lijn en de cursus Ouderenzorg.

Via studentenzaken@viaa.nl kun je een inschrijfformulier opvragen.

Kies op maat

Kom je een minor volgen bij Viaa en heb je via de website kiesopmaat.nl een leerovereenkomst afgesloten? Doe dan via Studielink een inschrijfverzoek. Zorg voor een ‘bewijs betaald collegegeld’ van je eigen onderwijsinstelling. Je krijgt dan vrijstelling voor het collegegeld bij Hogeschool Viaa.

Zij-instroom

Wil je als zij-instromer bij de Pabo ingeschreven worden, doe dan via Studielink een inschrijfverzoek voor Pabo deeltijd. Kies bij de opleidingsvarianten Pabo zij-instroom. De verdere afhandeling gebeurt via een leerovereenkomst.

Overige informatie

Neem per e-mail contact op met Studentenzaken voor informatie over:

 • Studiefinanciering en studentenreisproduct
 • Collegegeldkrediet en Levenlanglerenkrediet
 • Subsidieregeling Onderwijsassistenten Opleiding tot leraar
 • Subsidieregeling Tweede lerarenopleiding
 • Individuele studietoeslag bij functiebeperking
 • STAP-budget
 • Toelatingseisen
 • Studentenhuisvesting
 • Zwolle studentenstad
 • Christelijke studentenverenigingen
 • Studentenbonden
 • Studentenzorgverzekeringen
 • Studeren en geldzaken
 • Algemene verordening gegevensbescherming

Identiteitsdocument

Viaa is een hogeschool met een uitgesproken karakter. Dat komt doordat we grote waarde hechten aan kwalitatief goed onderwijs, advies en onderzoek. Wij geloven dat uit verbondenheid en samenwerking het beste klimaat ontstaat voor ontwikkeling. Elk mens is uniek geschapen en geen pad is hetzelfde. Op basis hiervan creëren we voor jou de optimale vrijheid om zichzelf te ontplooien. Daarnaast is Viaa een hogeschool met een christelijke identiteit met de Bijbel als grondslag. Medewerkers, bestuurders en toezichthouders willen hun leven bouwen op die grondslag en onderschrijven het Identiteitsdocument.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over Studielink, het inschrijven bij een opleiding, aanvragen van studiefinanciering of het invullen van de studiekeuzecheck? Neem dan contact op met: