Databanken

HomeInformatiebronnen | Dienstverlening | Mediatheek Viaa Online

Uitleg Thuisgebruik Databanken

Viaa Search
Alle databanken tegelijk doorzoeken. Viaa Search doorzoekt verschillende databanken. Wanneer je thuis zoekt, moet je daarom ook in de losse databanken inloggen, zie Uitleg thuisgebruik.

Viaa Search

Of kies hieronder een specifieke databank

Academic Search Ultimate en Cinahl
In Academic Search Ultimate zijn de volledige teksten te vinden van ongeveer 16.000 Engelstalige tijdschriften op allerlei wetenschapsgebieden. Bij thuisgebruik eerst inloggen, zie Uitleg thuisgebruik

Academic Search Ultimate en Cinahl

Boomportaal

Portaal met ebooks van Uitgeverij Boom Amsterdam en Den Haag. De ebooks zijn beschikbaar via het Boomportaal (www.boomportaal.nl), maar ook te vinden via Viaa Search. De boeken zijn beschikbaar binnen het gebouw van Hogeschool Viaa, maar ook thuis.

Voor thuisgebruik moet je eenmalig een account aanmaken op het Boomportaal, terwijl je in het gebouw van Viaa bent. Klik daarvoor op Mijn Boomportaal en maak een account aan. Daarna kun je met dit account ook thuis de ebooks raadplegen.

Let op: de boeken zijn beschikbaar voor één gelijktijdige gebruiker. Als iemand anders het boek raadpleegt, is het dus tijdelijk voor anderen gesloten.

Boomportaal

HBO Kennisbank
Databank met scripties, leermiddelen en publicaties van Nederlandse hogescholen. Ook de publicaties van de lectoraten van Viaa en de afstudeerondeerzoeken van Viaa-studenten zijn hierin opgenomen.

HBO Kennisbank

Koninklijke Bibliotheek Delpher
Nederlandse boeken en kranten. De belangrijkste Nederlandse kranten van 1618 tot 1995. Een selectie van landelijke, regionale, lokale, Nederlands-Indische, Surinaamse en Antilliaanse kranten en extra titels uit 1940-1945.

Delpher

Nexis Uni
Krantenbank: dagelijks geactualiseerde digitale archieven van een groot aantal landelijke en regionale dagbladen. Daarnaast is hierin een aantal vakbladen, zoals Psychologie Magazine en Zorgvisie, en een aantal opiniebladen, zoals Elsevier, Vrij Nederland en Opzij, opgenomen. Nexis Uni is helaas alleen te raadplegen in het gebouw van Hogeschool Viaa.

Nexis Uni

OnderwijsNieuwsDienst
Verzameling onderwijsnieuws van diverse openbare internetbronnen. De onderwijsnieuwsdienst beperkt zich niet tot het nieuws van het ANP, Novum en de bladen, maar geeft ook aandacht aan weblogs met betrekking tot het onderwijs.

Onderwijsnieuwsdienst

PubMed
PubMed bevat miljoenen beschrijvingen van biomedische literatuur. Vanuit een groot aantal beschrijvingen kun je direct doorklikken naar de volledige tekst in databanken zoals Springer, ScienceDirect en PubMed Central.

PubMed

ScienceDirect
Engelse databank met ongeveer 2000 Full text tijdschriften. Bij thuisgebruik eerst inloggen, zie Uitleg thuisgebruik

ScienceDirect

Springerlink
Collectie van ongeveer 850 Nederlandse boeken, 60 Nederlandse tijdschriften en 2000 Full text Engelse tijdschriften. Bij thuisgebruik eerst inloggen, zie Uitleg thuisgebruik

Springerlink

WorldCat
Wereldwijd netwerk van bibliotheekcatalogi.

Worldcat

Nederlandse Ebooks

Ebsco Ebooks
Nederlandse Ebooks van verschillende Nederlandse uitgeverijen. Bij thuisgebruik eerst inloggen, zie Uitleg thuisgebruik.

Let op: Er kan slechts één gebruiker tegelijk inloggen.

Ebsco Ebooks

Springer Ebooks
Nederlandse Ebooks van Uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum. De boeken kunnen worden gedownload. Bij thuisgebruik eerst inloggen, zie Uitleg thuisgebruik

Springer Ebooks