Brugmodule mbo-hbo

Inhoud

Tijdens de brugmodule mbo-hbo verken je of studeren op het hbo bij jou past. In vier middagen ontdek je of je het niveau van een hbo-opleiding aankunt. Extra fijn is dat dit programma aansluit op het keuzedeel mbo-hbo van de mbo-opleidingen.

Je doet generieke hbo-vaardigheden op die later van pas komen tijdens je studie. Ook maak je alvast kennis met docenten en studenten van Hogeschool Viaa. Zo ontdek je of studeren op het hbo bij je past. Meedoen aan de Brugmodule mbo-hbo is gratis.

Jesse over zijn ervaring:

Hbo-vaardigheden

Tijdens de brugmodule maak je in vier bijeenkomsten kennis met hbo-vaardigheden. Zaken die aanbod komen zijn:

  • oriëntatie op hbo-opleidingen en beroepen;
  • zoeken, selecteren en analyseren van informatie t.a.v. een (studie)opdracht;
  • samen werken in een projectgroep;
  • reflecteren op gedrag en resultaten.

Data en plaats

Alle bijeenkomsten van de brugmodule mbo-hbo vinden plaats op Hogeschool Viaa van 12.45 – 16.00 uur. Je kunt je aanmelden voor de module in het najaar of in het voorjaar.

Najaar 2024
woensdag 2 oktober
woensdag 16 oktober
woensdag 13 november
woensdag 27 november

 

Voorjaar 2025
woensdag 16 februari
woensdag 5 maart
woensdag 19 maart
woensdag 9 april

Voor wie?

De brugmodule mbo-hbo kan worden gevolgd door studenten van mbo-instellingen waar Hogeschool Viaa mee samenwerkt. Kom je van een andere mbo-instelling? Ook dan ben je van harte welkom om mee te doen. Je ontvangt na je aanmelding het programma in je mail.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over de overgang van het mbo naar het hbo? Of over je aanmelding voor de brugmodule? Stel deze dan aan Jacqueline Wermink.