Brugmodule Social Work

Volg je nu een mbo-studie en ben je van plan de opleiding Social Work te doen? Of wil je ontdekken of je het niveau van deze hbo-studie aankunt? Dan is de brugmodule mbo-hbo iets voor jou! Wij helpen je graag de overstap naar het hbo soepel te laten verlopen.

Waarom een brugmodule?

De brugmodule is er om de overstap van het mbo naar het hbo makkelijker te maken. Maar ook om je kennis te laten maken met je medestudenten en de docenten. Daarnaast maak je kennis met belangrijke onderwerpen waar je in je Social Work-opleiding mee te maken krijgt. Ook doe je hbo-vaardigheden op.

Voorafgaand aan de brugmodule doe je de studiekeuzecheck. Deze test geeft inzicht in je motivatie, studievaardigheden en je kwaliteiten en vormt de basis voor je portfoliobegeleiding tijdens de brugmodule.

Wanneer heb je les?

De lessen van de brugmodule mbo-hbo (met als thema ‘Een punt maken’) worden op zes dinsdagmiddagen van 14.00 tot 17.15 uur gegeven. De data hiervoor zijn: 12, 19 en 26 maart en 2, 9 en 16 april. (De eerste bijeenkomst duurt vanwege de kennismaking iets langer namelijk van 12.45 tot 16.30 uur.) Op de woensdagen vinden van 18.00 tot 21.15 uur de lessen ‘Samenleven in Nederland’ plaats. Deze extra bijeenkomsten worden gehouden op: 20 en 27 maart en 3, 10 en 17 april. Dit is voor studenten die de uitgebreide brugmodule volgen. In april maak je de toets ‘Een punt maken’ en ‘Samenleven in Nederland’. Als je deze toets(en) positief hebt afgesloten, krijg je daar een vrijstelling voor je hbo-opleiding voor terug.

Aanmelden

Wil je je inschrijven voor de brugmodule mbo-hbo? Vul dan het inschrijfformulier in. Wij nemen na ontvangst van het formulier contact met je op.

Aanmelden brugmodule Social Work

Heb je nog vragen?

Cor Sikkema is coördinator van de brugmodule mbo-hbo voor Social Work. Hij helpt je graag verder.