21 maart 2024 - Column - Christel Teekman

Boodschappentas delen!

Steeds vaker realiseer ik mij wat een mooie baan ik heb als programmaleider binnen het Centrum voor Samenlevingsvraagstukken, tevens Werkplaats Sociaal Domein. Als onderzoeker kom ik op veel verschillende plekken en praat ik met bewoners, jongeren, professionals, docenten, beleidsmedewerkers, bestuurders, ontwikkelaars en studenten. Altijd in gesprek over vragen, behoeftes, ideeën en knelpunten die er spelen en verder onderzocht moeten worden. Ik krijg een ‘inkijkje’ in iemands leven en ben vaak onder de indruk dat zij dit met mij willen delen. Heel soms word ik zo geraakt dat ik gelijk in actie wil komen, omdat het volledig aansluit bij de manier waarop ik zelf in het leven wil staan.

Dit gebeurde bijvoorbeeld tijdens het gesprek met Cassie Dymond, de ervaringsdeskundige op het gebied van het sociale domein en participatie. Zij vertelt op het werkveldevent ‘Hoog tijd voor samenwerking’ haar persoonlijke verhaal en ik mocht voorafgaand al met haar in gesprek gaan. Wat een krachtige vrouw die veel te veel mee heeft moeten maken in haar leven. Cassie is door de hulp van het Sociale wijkteam, Creating Balance, Present Zwollen en BindDing er weer ‘boven op’ geklommen. Zij wordt door professionals en vrijwilligers geholpen en ontmoette een hele nieuwe groep mensen via de netwerkgroep BindDing. Cassie vertelde tijdens ons gesprek hoe blij zij is om samen met haar drie pubers een maandelijkse boodschappentas van ‘Buurten met boodschappen’ via Present Zwolle te krijgen.

Toen het tot mij doordrong hoe deze boodschappentas haar leven heeft verrijkt, ben ik in beweging gekomen en heb ik mijn collega’s enthousiast gemaakt. Samen gaan we de komende 12 maanden een gezin ondersteunen.

Bedankt Cassie, voor jouw enthousiasme!

Meld je ook aan!

https://stichtingpresent.nl/zwolle/buurtenmetboodschappen/ 

Christelfotowerkveldevent12maart2024