Praktijkdag op de basisschool

Wil jij kennismaken met het beroep van leerkracht in het basisonderwijs? Loop dan een dagje mee op een basisschool tijdens een praktijkdag!

Hierdoor kun je je goed oriënteren op de praktijk die bij de opleiding Pabo hoort. Je kunt tijdens de praktijkdag ook vragen stellen aan de leerkracht die voor de klas staat.

Data van praktijkdagen waar je bij kunt aansluiten

Op de volgende data en plaatsen worden praktijkdagen georganiseerd waar je aan kunt deelnemen. Geef je op via onderstaand formulier en kies de regio waar jij wilt meelopen in de basisschool of stuur hieronder rechtstreeks een berichtje aan de basisschool waar jij wilt meelopen.

N.B. Wanneer je gegevens verstrekt aan de basisschool kun je ervoor kiezen die ook te laten delen met Viaa. Zo kunnen we je ook uitnodigen voor een meeloopdag op onze Pabo.

Ervaring

Boaz Tepper volgde de praktijkdag bij De Sprankel in Zwolle.  Boaz is erg enthousiast over de dag, die hem geholpen heeft om een beter beeld te krijgen van de opleiding: “Door de praktijkdag heb ik gemerkt dat ik prima voor de klas kan staan. Het lukte mij de vragen van de leerlingen uit groep 8 zelfs al te beantwoorden. Maar belangrijker, ik merkte dat ik het met plezier en liefde deed. Het werken met energieke en geïnteresseerde leerlingen vind ik leuk en ik geniet van de sfeer in de klas. De praktijkdag was voor mij dus erg leerzaam en is een goede voorbereiding voor mijn studiekeuze.”

Aanmelden

Heb je interesse? Meld je dan aan via het onderstaand formulier.

Wil je óók kennismaken met studeren op Viaa? Meld je dan aan voor een meeloopdag bij de pabo.

Aanmelden voor de Praktijkdag op de basisschool

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.