Praktijkdag van de Pabo

Wil jij kennismaken met het beroep van leerkracht in het basisonderwijs? Loop dan een dagje mee op een basisschool tijdens een praktijkdag!

Hierdoor kun je je goed oriënteren op de praktijk die bij werken in het onderwijs én de opleiding Pabo hoort. Je kunt tijdens de praktijkdag ook vragen stellen aan de leerkracht die voor de klas staat.

Let op! In verband met de uitbraak van het coronavirus is het mogelijk dat basisscholen een praktijkdag verzetten naar een later tijdstip. Heb je je opgegeven voor een praktijkdag? Informeer dan van tevoren bij de genoemde contactpersoon of deze wordt verzet of doorgaat op het eerder genoemde tijdstip.

Data van de praktijkdagen

Je kunt je aanmelden voor een bepaalde datum en/of school waar jij graag mee wilt lopen. De data voor dit studiejaar zijn:

Doekesschool, Hardenberg
donderdag 5 maart 2020
g.veurink@vgpodeoosthoek.nl

De Parel, Drachten
dinsdag 10 maart 2020
h.adema@noorderbasis.nl

De Parel, Hierden
Donderdag 12 maart 2020
estherbremmer@stichtingvco.nl

De Bron, Enschede
donderdag 19 maart 2020
g.veurink@vgpodeoosthoek.nl

De Wildemaet, Elburg
donderdag 19 maart 2020
els.mulckhuyse@demeent.nu

Wilhelminaschool, Urk
donderdag 23 april 2020
wilmalam@rehoboth.nu

De Planthof, Emmeloord
dinsdag 19 mei 2020
anneke.korenberg@florion.nl

De Cirkel, Assen
dinsdag 26 mei 2020
w.wienen@noorderbasis.nl

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor een praktijkdag door onderstaand formulier in te vullen of door rechtstreeks een mail te sturen naar één van de bovenstaande basisscholen.

Wanneer je gegevens verstrekt aan de basisschool kun je ervoor kiezen deze ook te laten delen met Viaa. Zo kunnen we je bijvoorbeeld uitnodigen voor een meeloopdag op onze Pabo of kun je, als je dat wilt, worden toegevoegd aan de PréPabo-appgroep.

Meld je aan voor de praktijkdag

Ervaring van Boaz

Boaz Tepper volgde de praktijkdag bij De Sprankel in Zwolle.  Boaz is erg enthousiast over de dag, die hem geholpen heeft om een beter beeld te krijgen van de opleiding.

“Door de praktijkdag heb ik gemerkt dat ik prima voor de klas kan staan. Het lukte mij de vragen van de leerlingen uit groep 8 zelfs al te beantwoorden. Maar belangrijker, ik merkte dat ik het met plezier en liefde deed. Het werken met energieke en geïnteresseerde leerlingen vind ik leuk en ik geniet van de sfeer in de klas. De praktijkdag was voor mij dus erg leerzaam en is een goede voorbereiding voor mijn studiekeuze.”