Bruisweek ook dit jaar de kick-off voor nieuwe Zwolse studenten

De Zwolse studentenintroductie Bruisweken gaan online en met enkele aanpassingen in fysieke vorm door. Het programma onderdeel ‘Bruisgames’ in Park de Wezenlanden komt door de coronamaatregelen te vervallen. De overige onderdelen (het online programma, het op maat gemaakte programma van de verschillende opleiding en ‘Escape de Binnenstad’) gaan door. Dat laatste onderdeel uitgesmeerd over een langere periode.

Helaas zijn de Bruisgames, een groots fysiek spektakel in Park de Wezenlanden, door de huidige maatregelen niet uitvoerbaar. Na overleg tussen de bestuurders van Zwolse HBO en MBO instellingen en organisator Buro Ruis is er besloten om de Bruisgames te laten vervallen.

Gelukkig blijft er desondanks nog voldoende fysiek programma overeind om elkaar tijdens de Zwolse introductie in de ogen te kunnen kijken.
Escape de Binnenstad: een escape route in de monumentale binnenstad van Zwolle. Deze activiteit vindt in kleine groepen plaats en wordt uitgesmeerd over een langere periode en is ook na de Bruisweken te volgen. Tijdens deze Escape game heeft de Zwolse burgemeester Peter Snijders een speciale rol.

Online programma: er is net als vorig jaar een uitgebreid online programma beschikbaar dat in de groepen onder leiding van de ouderejaars mentoren is te volgen. Opleidingen en studenten krijgen alle tijd om de toffe video’s te bekijken. De online content is grotendeels vanaf maandag 23 augustus beschikbaar op www.bruisweken.nl.

Programma opleidingen
Het opleidingsprogramma van de opleidingen van Viaa vindt plaats bij het gebouw van Viaa, opleidingen geven hier hun eigen invulling aan. Centraal staat het leren kennen van de medestudenten en uiteraard alle zaken rondom de opleiding.

Eigen bijdrage
Voor HBO studenten gold een eigen bijdrage, deze zal volledig vervallen, deelname aan de Bruisweken is dus gratis. Studenten die al eerder betaald hadden voor hun deelname krijgen hun geld terug.

Alle informatie over de introductieprogramma’s van de verschillende opleidingen bij Hogeschool Viaa vind je op www.viaa.nl/bruis Deze pagina krijgt regelmatig updates. Mocht je vragen hebben, reageer dan gerust naar Sophine Lootens, coördinator Bruisweek Hogeschool Viaa via communicatie@viaa.nl