Feestelijke opening vernieuwd pand Viaa

Hogeschool Viaa in Zwolle heeft haar vernieuwde pand vorige week officieel geopend. Het gebouw aan Park de Wezenlanden gaat dankzij de renovatie van energielabel G naar A.

Burgemeester Henk Jan Meijer verrichte de openingshandeling en sprak zijn waardering uit voor de hoge kwaliteit van de opleidingen in Zwolle.

Jacob Schaap, bestuursvoorzitter van de hogeschool sprak de genodigden vanaf het bordes toe: “U kunt zich voorstellen dat we als Hogeschool Viaa bijzonder trots zijn! Eindelijk hebben we een gebouw met de open uitstraling die past bij wie wij zijn. Want hier op Hogeschool Viaa werken en studeren mooie mensen! Mensen die van betekenis willen zijn voor andere mensen. Pabo, Verpleegkunde, Social Work of Godsdienst-Pastoraal Werk: hier leren en werken mensen die levend water willen zijn. Dat kan vanaf dit studiejaar in een gebouw dat voor onszelf én voor Zwolle een plezier is om naar te kijken en dat op een prachtige plek in de stad staat.”

Opening studiejaar

Voorafgaand aan de opening van het vernieuwde pand vond de officiële opening van het studiejaar 2018-2019 plaats. In de Dominicanenkerk sprak weerman Reinier v/d Berg over het jaarthema BinnensteBuiten. V/d Berg sprak over de term duurzaamheid en hoe de renovatie van het gebouw van Viaa bijdraagt aan een schonere wereld.

Gerelateerde opleidingen