Hogeschool Viaa gastheer van online student event: Get ready for Spiritual Care

Spirituele zorg – ook wel aandacht voor zingeving genoemd – gaat in essentie over verbinding, betekenis en doel. Hierover praten we dit najaar met elkaar verder tijdens het online student event: Get ready for Spiritual Care: Being Present in Hectic Times.

Tegenwoordig staan we allemaal voor uitdagingen in deze hectische tijden. COVID-19 heeft gevolgen voor patiënten en patiëntenzorg, en je kunt te maken krijgen met stressvolle levensbedreigende situaties. COVID-19-maatregelen hebben invloed op de verbondenheid en communicatie met patiënten en kunnen echte persoonsgerichte zorg belemmeren.

Professionele rol

Als student verpleegkunde of verloskunde volg je tijdens deze bijzondere periode onderwijs. Door de omstandigheden kun je te maken krijgen met gedachten en vragen over de kern van je professionele rol. Vooral met betrekking tot het aanwezig zijn en het juiste doen voor uw patiënt.
Het EPICC Network is de initiator van de studentenconferenties en Hogeschool Viaa is dit jaar de gastheer. Docenten en studenten uit heel Europa nemen deel aan het event.

Studenten van andere opleidingen en overige belangstellenden zijn ook van harte welkom om deel te nemen. Hier vind je meer informatie over het event én bekijk onderstaande video.