Hogeschool Viaa wordt steeds SLIMmer!

Iedere dag zet Hogeschool Viaa zich in om studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op hun toekomstige beroep. In de Strategische Koers staat de ambitie om technologische, vakinhoudelijke en didactische vaardigheden te integreren. Maar hoe doen we dit in de praktijk?

SLIM 7 11 2

Vandaag konden onze medewerkers en studenten aansluiten bij een Samen Leren en Innoveren Meeting (SLIM) over AI en hoe we daar als hogeschool mee om kunnen gaan. Jack Esselink, Jacob Jan van Rijs en Michiel Tebbes zijn experts op dit gebied en hebben ons geholpen om deze technologie vanuitverschillende perspectieven te bekijken. We zijn aan de slag gegaan met ChatGPT, de ethisch-theologische benadering van AI, hoe AI kan worden toegepast in healthcare of in het lesontwerp.

SLIM wordt geïnitieerd vanuit de werkgroep ICT&Onderwijs, die zich bezighoudt met de doorontwikkeling van het onderwijs. De werkgroep organiseert verschillende SLIM-bijeenkomsten rondom huidige technologische ontwikkelingen. Naast AI en ChatGPT komen ook onderwerpen als online/hybride lesgeven of nieuwe vormen van toetsing aan bod. SLIM richt zich op alle medewerkers en streeft ernaar alle Viaa-collega’s steeds meer te leren over de technologische tools. Op deze manier hopen we als hogeschool innovatief en kwalitatief onderwijs te bieden, waar technologische ontwikkelingen hand in hand gaan met het lesaanbod.

17 Samen leren en Innoveren