Twee nieuwe academiedirecteuren voor Hogeschool Viaa

Hogeschool Viaa verwelkomt maar liefst twee nieuwe academiedirecteuren. Klazien Dikkema start per 1 juli 2023 als de nieuwe directeur van de academie Health Care, René Erwich gaat per 1 oktober 2023 als directeur bij de academie Social Work en Theologie aan de slag.

Dikkema (1975, woonachtig in Zwolle) was jarenlang werkzaam in de zorg, de afgelopen jaren vooral in managementfuncties. Klazien is een enthousiaste en ervaren manager, die focust op integrale samenwerking. ‘Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij Hogeschool Viaa’, aldus Klazien. ‘Met alle veranderingen in de zorg zie ik het als een uitdaging om met de collega’s van de academie Health Care de zorgprofessionals van de toekomst op te leiden. Hiervoor zet ik graag mijn ervaring als verpleegkundige en leidinggevende in ziekenhuis en gehandicaptenzorg in’.

Erwich (1964) woont en werkt momenteel in Melbourne, Australië. Hij is een resultaatgericht en gepassioneerd bestuurder met ruim 23 jaar leidinggevende ervaring in onderwijsinstellingen. Op dit moment is hij werkzaam als onder andere hoogleraar en CvB-er van Whitley College in Melbourne. Erwich: ‘Ik ben zeer vereerd met de benoeming als directeur bij de academie Social Work en Theologie en zie uit naar een mooie samenwerking met collegae en studenten bij Hogeschool Viaa. Het strategische perspectief van Viaa is inspirerend en ik hoop dat we dit samen toekomst- en resultaatgericht kunnen uitwerken met het oog op de ontwikkeling van inhoudelijk sterke en vaardige professionals. Professie vraagt om toewijding, kennis en vaardigheid in de onderscheiden werksoorten. Samen bouwen dus, dat lijkt mij de essentie’.

Hogeschool Viaa is blij met de aanstelling van deze twee enthousiaste professionals en kijkt uit naar een waardevolle samenwerking.