Pabo voltijd - 27 mei 2020

Heb jij vragen naar aanleiding van het terugkijken van de webinars, mail je vragen dan naar info@viaa.nl. We zijn er voor jou om al je vragen te beantwoorden!

Toelatingstoetsen boeken via Cito

Om te starten aan de pabo moet je, zoals je weet, aan de toelatingseisen voldoen voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. De meeste aspirant-studenten moeten één of meer toelatingstoetsen maken om aan de eisen te voldoen. Over de toelatingseisen en -toetsen is lang onduidelijkheid geweest. Inmiddels zijn er nieuwe rondes toelatingstoetsen gepland. Via de link die je eerder hebt gekregen, kan je (opnieuw) toelatingstoetsen gaan boeken bij Cito. Op Hogeschool Viaa kan je op diverse momenten in juni en juli terecht. Ook na de zomer, op 22 augustus zijn er toetsafnames beschikbaar. Voor elke toets mag je twee kansen gebruiken.

In tegenstelling tot eerdere jaren mag je komend studiejaar starten met de pabo, ook als je de toelatingstoetsen nog niet hebt gehaald. We raden je echter met klem aan om de toetsen wel voor 1 september te doen. Je start voorwaardelijk aan de opleiding wanneer je de toetsen nog niet hebt gedaan. Als je voor 1 januari 2021 de toetsen niet alsnog hebt behaald dan moet je weer stoppen met de opleiding. Je verliest dan een klein half jaar studietijd, je betaalde collegegeld voor die periode en je eventuele recht op halvering van collegegeld bij het oppakken van een opleiding op een later moment. Bovendien is de start van je opleiding wel zo intensief dat je daarnaast weinig of geen aandacht kunt hebben voor je voorbereiding op toelatingstoetsen. Dus gebruik de toetsafnames voor 1 september.

Online les meemaken bij de Pabo

Wil je graag een keer een online les meemaken bij de voltijdopleiding Pabo van Hogeschool Viaa en weten hoe het is om een online college te volgen? Onze studenten maken 20 min. van te voren contact met jou via Teams en nemen je mee het college in. Na afloop kun je aan hen of aan de coördinator van de opleiding nog vragen die je hebt stellen.

Meld je hier aan voor de online les van Pabo voltijd

Toelating voor de Pabo – Hoe zat het ook alweer?

Hulp bij jouw toelating voor de Pabo

Op deze pagina lees je meer over de Pré-Pabo appgroep waar je rechtstreeks via WhatsApp vragen kunt stellen. We proberen je hier zo goed mogelijk van alle actuele informatie over de afname rondom de toelatingstoetsen te voorzien.

Ook vind je hier meer informatie over de Summercourse die we organiseren van 22 t/m 25 juni waarbij wij je hulp en tips geven om je goed voor te kunnen bereiden op de toelatingstoetsen. Naast Aardrijkskunde, Geschiedenis en Natuur/Techniek geven we ook een dagdeel meer informatie over Rekenvaardigheden op de Pabo zodat jij goed voorbereid aan de Pabo kunt starten.

Goed voorbereid naar de Pabo

Op de website www.goedvoorbereidnaardepabo.nl vind je meer informatie over de toelatingstoetsen en veel oefenmateriaal. Op deze website vind je ook de meest actuele informatie over de afname van de toetsen tijdens de Coronacrisis.

Praktijkdag volgen

Bij de start van de opleiding Pabo raden wij studenten aan om al een kijkje te nemen in een basisschool. Dat moment kun je zelf regelen (bijv. bij je oude basisschool) maar diverse opleidingsscholen van onze Pabo bieden daarvoor ook praktijkdagen aan. Je kunt hier aanmelden voor de praktijkdag. Op dit moment is het volgen van een praktijkdag door de maatregelen rondom de Coronacrises niet mogelijk. Zodra dit weer mogelijk is nemen wij graag contact met je op. Meld je hiervoor dus alvast aan.