Didactisch Educatief Professional
Associate degree

Niveau Niveau 5 - ad
Tijd Tijd 2 jaar
Locatie Locatie Viaa
Taal Taal Nederlands

Didactisch Educatief Professional

Je bent aan het werk met kinderen, want dat heeft je hart. Het is je passie om ze te zien groeien. Elke stap die een kind kan doen, houdt jou bezig. Wat kun jij doen om ze hierbij goed te begeleiden? Hoe richt je de ruimte in? Welke materialen nodigen kinderen uit?

Je wilt een betrouwbare gesprekspartner zijn voor ouders en collega’s zodat ze bij jou het gevoel hebben: zo! Die weet wat ze aan het doen is! Want jij brengt een gevulde toolbox mee voor de volgende stap in je carrière.

Zorg jij ervoor dat jouw didactische vaardigheden het kind laten groeien?
In de sector Kind en Educatie is veel vraag naar professionals die helpen kinderen (0-12 jaar) te groeien en te bloeien. Omdat er vaak veel anderen partijen bezig zijn met de ontwikkeling van kinderen vraagt dat om samenwerking. Denk aan samenwerking tussen school, jeugdzorg, zorgloketten en kindcentra. Dit vraagt om mensen met specifieke kennis en vaardigheden. Jij kunt hier een spin in het web zijn met jouw talenten én met de opleiding Didactisch Educatief Professional.

Mbo-4 opleiding of havo gedaan? Dan is de Associate degree Didactisch Educatief Professional iets voor jou.
Heb jij een mbo 4 opleiding of havo gedaan? Volg dan de Associate degree (ad) Didactisch Educatief Professional. De opleiding is gericht op mbo 4 studenten of mbo-opgeleiden van de opleiding Onderwijsassistent, (specialistisch) Pedagogisch medewerker, Pedagogisch medewerker kinderopvang, jeugdzorg, sociaal cultureel werk of BSO-medewerker. Je kunt hierna eventueel doorstromen om de hbo opleiding Social work of Pabo te doen. Het doen van een ad kan dus een mooi vervolg zijn of een tussenstap naar een hbo-opleiding.

Theorie en praktijk aan elkaar gekoppeld.
In deze studie koppelen we theorie en praktijk met elkaar. Dat maakt het afwisselend. Je doet kennis op binnen jouw vakgebied en er worden praktische vaardigheden ontwikkeld in je dagelijkse werk. Ad-opleidingen ontwikkelen we dan ook in nauwe samenwerking met het werkveld, want we vinden het belangrijk dat dat op elkaar aansluit.

Vraag de ad DEP brochure aan

Wat wil je weten?