Wat voor werk kun je doen als Social Worker?

Met jouw diploma kun je op allerlei plekken aan de slag, maar waar dan? In de jeugdhulp, pleegzorg of de gevangenis bijvoorbeeld, maar ook in een welzijnsorganisatie, verslavingskliniek of psychiatrische instelling. Tijdens de opleiding kan je beeld waarmee je startte ontzettend veranderen. Er zijn ook zoveel mogelijkheden! Soms heeft een student een heel ander beroepsbeeld in zijn hoofd dan dat hij uiteindelijk is gaan doen in het werkveld. Zo dacht alumnus Klaas-Jan dat hij nooit in de jeugdhulp terecht zou komen, maar paste dit uiteindelijk het beste bij hem. Ook de andere alumni vertellen over hun opleidingsproces en het werk wat zij nu doen.

Benieuwd naar de verhalen van onze oud-Social Work studenten? Bekijk hieronder de video’s.

Judith Prins - Impacter

“Ik moet met heel veel partijen schakelen: scholen, de politiek, ondernemers. Dat maakt het werk heel dynamisch en leuk.”

Klaas-Jan Zondag - Jeugdbescherming

“Ik had niet verwacht dat ik bij de jeugdzorg terecht zou komen, maar door de opleiding kwam ik erachter dat dit wel iets is wat goed bij mij past.”

Rianne van Straaten - Trias Jeugdhulp

“Het leukste aan het werk vind ik dat je de kleine stapjes vooruit viert, het contact met de gedragswetenschapper en het programma met de kinderen.”

Ruben Dekker - Profila Zorggroep

“In mijn werk haal ik energie uit de vrijheid die ik heb in hoe ik samen met de cliënt kan bedenken hoe diegene het beste geholpen is."

Laura van Berkum - Creating Balance

“We werken samen met hele diverse groepen mensen die moeite hebben om mee te komen in onze maatschappij.”