Studentenverenigingen

Zwolle is een echte studentenstad met veel studentenverenigingen. Er zijn vier christelijke studentenverenigingen in Zwolle.

Absens Carens

De CHBOSV Absens Carens is een christelijke studentenvereniging met een studentikoos karakter. De vereniging is zowel binnen als buiten Zwolle actief. De leden zijn betrokken naar elkaar toe, hierdoor is Absens Carens voor velen een tweede thuis. De vereniging is onderverdeeld in vijf disputen. Deze kleine groepen komen elke donderdag samen voor bijbelstudie en gezelligheid, waarna de leden een bezoek brengen aan hun eigen sociëteit in het Vliegende Paard. Verder is Absens Carens een actieve vereniging met een eigen volleybal- en zaalvoetbalteam.

Ga naar de website van Absens Carens

Ichthus

CSV Ichthus Zwolle is een christelijke studentenvereniging die iedere dinsdagavond in kringen bij elkaar komen voor bijbelstudie, persoonlijke betrokkenheid en gezelligheid. De bijbelstudieavond vormt de kern van Ichthus. Het doel is God steeds meer te leren kennen. Naast kringavonden worden er geniale, leuke, gezellige en opbouwende activiteiten georganiseerd zoals liften, weekendjes weg, sporttoernooien en soosavonden.

Ga naar de website van Ichthus

NSZ is een christelijke studentenvereniging die diepgang en gezelligheid combineren. Hun motto is ‘Christus kennen en Hem bekendmaken’. Ze zijn een interkerkelijke vereniging en beleven hun geloof samen, in bijbelstudie, op verenigingsavonden, bij het organiseren van de Alphacursus en op weekenden. Elke donderdagavond hebben ze een borrel in de kelder van het Vliegende Paard. Verder organiseren ze verschillende activiteiten, zoals een songfestival, workshopavonden, feestjes, verschillende weekenden en de Diesweek met gala. Veel eerstejaars geven aan dat NSZ de perfecte combinatie is tussen serieus en studentikoos.

Ga naar de website van NSZ

Solidamentum

Solidamentum is een reformatorisch-christelijke studentenvereniging en richt zich op HBO- en WO-studenten. Zij biedt bezinning en vriendschap door het beleggen van zowel bezinnende als informele activiteiten. De grondslag van de vereniging is gebaseerd op Gods Woord, Solidamentum wil een veilige thuisbasis zijn, waarbinnen hechte vriendschapsbanden kunnen ontstaan. Deze vriendschappelijke banden kunnen op allerlei terreinen essentieel zijn in de toekomst. Bijvoorbeeld om samen na te denken over fundamentele vragen. De reden hiervoor is dat het uiten van meningen en het stellen van vragen een vertrouwelijke sfeer vereisen. Ieder seizoen worden verschillende activiteiten georganiseerd waaronder informele avonden, excursies en muziekavonden.

Ga naar de website van Solidamentum

Terug naar