Promotieonderzoek Zingeving van kinderen met een chronische aandoening

Iedereen kent wel een kind met een chronische aandoening.  Het is goed nieuws dat kinderen steeds beter kunnen leren leven met hun chronische aandoening, maar het maakt sommige andere dingen moeilijker zoals meedoen op school of met vrienden, en later worden waar je van droomt. Om kinderen hierbij te kunnen helpen, onderzoeken we (vanuit de Rijksuniversiteit van Groningen en Hogeschool Viaa in Zwolle) wat echt belangrijk is voor nu en voor later volgens kinderen met een chronische aandoening zelf. Waar kom jij je bed voor uit? Wat maakt het de moeite waard om te leren leven met je chronische aandoening? Wat zijn je dromen?

Als je meer informatie wilt klik dan op de informatieformulieren voor jou en je ouders. Als je daarna nog vragen hebt stuur dan gerust een mail naar: a.damsma@viaa.nl.

Informatieformulier kind
Informatieformulier ouders

Meedoen?

Als je mee wilt doen, kan dat op twee manieren. We zoeken kinderen die ons willen vertellen over wat belangrijk is voor ze in hun leven, en we zoeken kinderen die een vragenlijst willen invullen over wat ze belangrijk vinden in hun leven. Je mag ook met allebei mee doen.

Klik hier om je aan te melden voor de interviews
Klik hier om de vragenlijst in te vullen