Brugmodule Verpleegkunde

Volg je een mbo-opleiding Verpleegkunde (niveau 4) of ben je als verpleegkundige werkzaam binnen de zorg en wil je hbo Verpleegkunde doen? Dan is de brugmodule iets voor jou!

De brugmodule is bedoeld om de overgang van mbo’er of van een al werkzame verpleegkundige naar het hbo zo soepel mogelijk te maken. Wil je weten of je het hbo-niveau aankunt? Maak dan met de brugmodule alvast kennis met onze hbo-opleiding Verpleegkunde.

Waarom een brugmodule?

Als mbo of inservice opgeleide verpleegkundige ken je de praktijk. Daarmee heb je een voordeel ten opzichte van studenten die geen zorgachtergrond hebben. Tegelijkertijd is er vanzelfsprekend een niveauverschil tussen een mbo- en een hbo-studie. Wij willen onze opleiding zo goed mogelijk laten aansluiten op wat je al kunt en op wat je nog moet leren. Je hebt praktijkervaring. Die ervaring mag je terugzien in de vorm van studieverkorting vinden we. Tegelijkertijd merken we dat studeren op hbo-niveau wennen is. Met de brugmodule kunnen we je daarin goed begeleiden.

Wanneer heb je les?

De brugmodule wordt gegeven op vier donderdagen. De brugmodule wordt in het studiejaar 2022-2023 gegeven op de volgende data:

    • 23 maart 2023
    • 30 maart 2023
    • 6 april 2023
    • 13 april 2023

Wat komt er aan bod?

Tijdens de brugmodule maak je kennis met elkaar, met docenten en met Viaa. Je ziet ook hoe het opleidingsprogramma in elkaar zit. We laten je zien wat je aan het eind van je studie moet kunnen en hoe je dat tijdens de opleiding leert. Je krijgt een introductie op het probleemgestuurd onderwijs, op het Neuman Systems Model (leidend model binnen onze opleiding) en op het terugkomonderwijs. Daarnaast krijg je informatie over stages, schrijven (hoe je bronnen gebruikt) en over het belang van jezelf (leren) kennen.

Aanmelden

Deelname aan de brugmodule is gratis. Je kunt je aanmelden via de onderstaande link. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de coördinator van de brugmodule van Verpleegkunde.

Meld je aan voor de brugmodule

Meer informatie