Terugblik: FestiViaa

Op donderdag 2 juni vierde Centrum voor Samenlevingsvraagstukken, het lectoraat van de academie Social Work & Theologie van Hogeschool Viaa haar 20-jarig bestaan.

Het Centrum voor Samenlevingsvraagstukken presenteerde tijdens FestiViaa haar boek ‘Nederland participatieland’. Met meer dan een knipoog naar het proefschrift van Marja Jager-Vreugdenhil uit 2012, dat ook ‘Nederland participatieland?’ heette, toen met een vraagteken. Met alle onderzoekers uit het lectoraat schreven we het vervolg; een update van hoe het er volgens ons nu voorstaat met de beoogde ‘participatiesamenleving’. We hebben gebundeld wat we hiervan hebben gezien in de jaren onderzoek sinds de transities, en hoe we er samen met professionals en inwoners aan gewerkt hebben binnen de Werkplaats Sociaal Domein Regio Zwolle’.

Bekijk hier de online versie van het boek. Een fysiek exemplaar kun je via onze webshop bestellen. 

20 jaar inspiratie

Centrum voor Samenlevingsvraagstukken maakt sinds 2002 de stem van kwetsbare inwoners en cliënten hoorbaar op micro-, meso- en macroniveau. Net zoals de afgelopen 20 jaar staat ook tijdens ons jubileum de inwoner centraal en de professional die dagelijks met de inwoners werkt. In een feestelijke festivalomgeving gaven we het podium aan diverse regionale en lokale initiatieven en projecten van en met inwoners.