De Dynamische Driehoek

Hoe kunnen we echt goed ‘in de driehoek’ werken: kinderen centraal, en daaromheen goed samenwerken tussen ouders, school  en jeugdhulp en/of jeugdgezondheid? Dat was het doel van het project ‘de Dynamische Driehoek’ van de Regionale Kenniswerkplaats Jeugd (RKJ) Noord-Veluwe. Om dit te bereiken hebben we op een aantal basisscholen leergemeenschappen gevormd van ouders, school en jeugdhulpverleners. Zij leerden samen hoe ze hun samenwerking rond de ontwikkeling van kinderen konden versterken. Dat deden we aan de hand van ‘Driehoekskunde’: een mix van praktijkkennis, professionele vakkennis en wetenschappelijke inzichten. Ouders, school en jeugdhulpverleners leerden gebruikmaken van elkaars expertise en ervaring en werkten samen aan betere ondersteuning van kinderen. En dat in gelijkwaardigheid: de drie punten van de driehoek waren allemaal even belangrijk.

Elke leergemeenschap werd begeleid door een procesbegeleider en onderzoeker van Viaa (Centrum voor Samenlevingsvraagstukken en lectoraat Goede Onderwijspraktijken).

Meer lezen: De Dynamische Driehoek | Platform Regionale Kenniswerkplaats

Partners: GGD NOG, Wageningen Universiteit, CJG Noord-Veluwe, diverse basisscholen, Viaa-Lectoraat Goede Onderwijspraktijken