Databanken

HomeInformatiebronnen | Dienstverlening | Mediatheek Viaa Online

Uitleg Thuisgebruik Databanken

Viaa Search
Alle databanken tegelijk doorzoeken.

Viaa Search

Of kies hieronder een specifieke databank

Academic Search Complete en Cinahl
In Academic Search Complete zijn de volledige teksten te vinden van ongeveer 8500 Engelstalige tijdschriften op allerlei wetenschapsgebieden.

Academic Search Complete en Cinahl

HBO Kennisbank
Databank met scripties, leermiddelen en publicaties van Nederlandse hogescholen. Ook de publicaties van de lectoraten van Viaa en de afstudeerondeerzoeken van Viaa-studenten zijn hierin opgenomen.

HBO Kennisbank

Keesings Historisch Archief
Wereldgeschiedenis van de laatste zestig jaar. Het Archief biedt een overzicht van alle belangrijke gebeurtenissen in alle landen van de wereld vanaf 1946 op het gebied van politiek, justitie en mensenrechten, onderwijs en milieu, regionale conflicten en internationale organisaties.

Keesings Historisch Archief

Koninklijke Bibliotheek Delpher
Nederlandse boeken en kranten. De belangrijkste Nederlandse kranten van 1618 tot 1995. Een selectie van landelijke, regionale, lokale, Nederlands-Indische, Surinaamse en Antilliaanse kranten en extra titels uit 1940-1945.

Delpher

Nexis Uni
Voorheen Lexis Nexis Krantenbank
Dagelijks geactualiseerde digitale archieven van een groot aantal landelijke en regionale dagbladen. Daarnaast is hierin een aantal vakbladen, zoals Psychologie Magazine en Zorgvisie, en een aantal opiniebladen, zoals Elsevier, Vrij Nederland en Opzij, opgenomen.

Nexis Uni

OnderwijsNieuwsDienst
Verzameling onderwijsnieuws van diverse openbare internetbronnen. De onderwijsnieuwsdienst beperkt zich niet tot het nieuws van het ANP, Novum en de bladen, maar geeft ook aandacht aan weblogs met betrekking tot het onderwijs.

Onderwijsnieuwsdienst

Picarta
Toegang tot de collectie van veel Nederlandse bibliotheken. Toegankelijk via het Viaa-netwerk. Medewerkers en studenten kunnen voor thuisgebruik een wachtwoord aanvragen via mediatheek@viaa.nl

Picarta

PubMed
PubMed bevat miljoenen beschrijvingen van biomedische literatuur. Vanuit een groot aantal beschrijvingen kun je direct doorklikken naar de volledige tekst in databanken zoals Springer, ScienceDirect en PubMed Central.

PubMed

ScienceDirect
Engelse databank met ongeveer 2000 Full text tijdschriften.

ScienceDirect

Springerlink
Collectie van ongeveer 850 Nederlandse boeken, 60 Nederlandse tijdschriften en 2000 Full text Engelse tijdschriften.

Springerlink

WorldCat
Wereldwijd netwerk van bibliotheekcatalogi.

Worldcat

Nederlandse Ebooks

Ebsco Ebooks
Nederlandse Ebooks van Uitgeverij Noordhoff.

Ebsco Ebooks

Springer Ebooks
Nederlandse Ebooks van Uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum.

Springer Ebooks