Deeltijd lerarenopleiding

Wil jij de deeltijd lerarenopleiding volgen in Zwolle? Hogeschool Viaa is de plek voor jou! Leer verder in het onderwijs of laat je omscholen tot juf of meester tijdens deze deeltijd opleiding.

Hoe ziet de Pabo deeltijd verkort eruit?

Eén dag in de week volg je colleges bij Viaa. De voorbereiding van deze colleges doe je thuis. Daarnaast ben je een dag in de week in het klaslokaal te vinden voor je stage. Elk studiejaar minstens dertig tot veertig dagen.

De deeltijd lerarenopleiding is erg intensief; onderschat dit niet. Met name als je naast de opleiding een baan hebt of een gezin draaiende moet houden. Studenten worden daarom om een forse inzet gevraagd. Uiteraard wordt deze inzet ook beloond met afwisseling, voldoening en ontwikkeling.

Download deeltijdfolder

Zo ziet een collegedag eruit

Tijdens je collegedag volg je vooral pedagogisch-didactische vakken. Docenten behandelen in colleges, presentaties en workshops alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het werk in de klas. Ook word je ondersteund in je persoonlijke en professionele vorming.

Stage lopen

In overleg kan je stagelopen bij een school die ook je werkgever is. Voor de stage zijn een aantal leeruitkomsten geformuleerd die richting geven aan de stage-activiteiten.

Verschillende mogelijkheden

Weten wat de verschillende (instroom)mogelijkheden zijn van de deeltijd lerarenopleiding? Wij leggen je graag uit wat de opties zijn voor jou.

Er wordt veel gesproken over het feit dat een tweede bachelor volgen onbetaalbaar is geworden. Echter, voor de deeltijd lerarenopleiding geldt dat in de meeste gevallen niet. Meer weten hierover? Neem contact op met de studentenzaken van Viaa.

Na de deeltijd lerarenopleiding

Na het volgen van de deeltijd lerarenopleiding kun je aan de slag in het onderwijs of je kunt doorstuderen. Je kunt aan Hogeschool Viaa diverse masterstudies, post-hbo-opleidingen of nascholingscursussen volgen. Denk aan masterstudies als Interprofessioneel werken met
Jeugd (MIJ) en Leren & Innoveren (MLI).

Meer informatie over de deeltijd lerarenopleiding
Schrijf je direct in voor de deeltijd lerarenopleiding