Hbo V opleiding

Beteken jij graag iets voor een ander en heb je oog voor de persoon achter een probleem? Dan is de hbo V opleiding wat voor jou! Als verpleegkundige kun je goed luisteren en is het voeren van verschillende zorggesprekken geen probleem. Je haalt plezier uit het helpen van patiƫnten, waar je bovendien veel voor terugkrijgt.

Hoe ziet de hbo V opleiding eruit?

Tijdens de hbo V opleiding word je opgeleid tot een professionele, sociale, allround verpleegkundige die oog heeft voor iemands probleem – en het totale gestel, de spirituele achtergrond en de sociale omgeving daarbij niet vergeet. Het Neuman Systems Model vormt de basis voor de opleiding. Je ontwikkelt kennis en vaardigheden die van belang zijn voor het werkveld en daarnaast werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Zelfkennis is namelijk erg belangrijk voordat je andere mensen kunt helpen. Met jouw sociale skills en aandacht beteken jij iets voor de patiĆ«nt en zorg jij voor een lolletje tussendoor. De optimale zorg die jij biedt werkt wederkerend; denk aan het ontvangen van een glimlach of een wijze les.

Door de opleiding leer je om te gaan met uiteenlopende problemen, zowel fysiek als mentaal. Jij hebt daarbij vooral aandacht voor de mens in het verhaal.

Benieuwd wat je kunt verwachten van de vier leerjaren? Wij leggen je uit wat er tijdens de hbo V opleiding wordt behandeld.

Na de opleiding hbo V

Verpleegkundigen kunnen op veel verschillende plekken aan de slag. Jouw kennis en ervaring kun je in de praktijk brengen bij consultatiebureaus, ziekenhuizen of huisartsenpraktijken. Wil je liever nog even doorleren? Denk dan aan een opleiding tot Praktijkverpleegkundige, een master Verplegings- of Gezondheidswetenschappen of master Interprofessioneel werken met Jeugd (MIJ). Je kunt zowel in het binnen- als buitenland op verschillende plekken terecht in de zorg.

Meer praktische informatie over hbo V
Schrijf je direct in voor de voltijdopleiding hbo V