Hogeschool Viaa biedt Maakkunde aan in samenwerking met Nemo

Vanaf 2020 gaan alle basisscholen lesgeven in Wetenschap & Technologie. Door het zogenaamde Techniekpact waarin onderwijsinstellingen afspraken maakten worden wetenschap en techniek vaste onderdelen in het curriculum op de basisschool. Hogeschool Viaa biedt in samenwerking met Nemo scholen een ondersteuningsaanbod bij de implementatie van lessen Maakkunde.

Trainingen

De basistraining Maakkunde werd ontwikkeld door Nemo en wordt meerdere keren per jaar gegeven. Vervolgtrainingen kunnen worden gevolgd bij Hogeschool Viaa.

Tijdens de verschillende trainingen gaan schoolteams aan de slag met thema’s als: elektriciteit, satellieten, irrigatie, isolatie enz. Na afloop van de trainingen ga je naar huis met kennis over de thema’s die worden behandeld en over de uitdagingen die aan bod komen. Je kunt direct binnen je eigen klas ermee aan de slag.

Nieuwsgierig geworden?
Lees meer over Maakkunde in bijgaand artikel in De Volkskrant
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/zagen-en-boren-tijdens-maakkunde-bij-andere-vakken-ben-je-alleen-maar-aan-het-schrijven~be03c954/

 

Maakkunde

Informatie en contact

Wil je meer weten over Maakkunde? Is jouw schoolteam enthousiast en wil je je opgeven voor de vervolgtrainingen? Neem dan contact op met Henk Averesch, docent Viaa, h.averesch@viaa.nl

Gerelateerde opleidingen