'Ik geloof dat iedereen een beeld heeft van een betere wereld'

Harm-Jan Dijk is afgelopen zomer afgestudeerd aan de opleiding Theologie op Hogeschool Viaa en dingt samen met vijf andere jonge, talentvolle theologen mee om de eretitel Jonge Theoloog des Vaderlands. Op 28 november wordt bij het televisieprogramma Jacobine op 2 de winnaar bekend gemaakt.

“Ik geloof dat iedereen een beeld heeft van een betere wereld. Als we allemaal dat geloof om zouden zetten in daden zou de wereld ook werkelijk een betere plek worden. Dat is voor mij de kern van theologie: zoeken naar het goede. Die zoektocht moet altijd doorgaan, dus we moeten leren onze eigen zekerheden en overtuigingen los te laten. Op die manier kan iedereen meedoen. Zo maken we samen morgen een beetje beter dan vandaag”, deelt Harm-Jan op de site van de Nacht van de Theologie. Hier vind je ook zijn essay ‘Het goede zoeken’ en een link naar de video waarin hij zich voorstelt.

De Jonge Theoloog des vaderlands wordt gekozen voor de periode van een jaar met als doel dat hij of zij optreedt als ambassadeur van de (academische) theologie in Nederland. Het afgelopen jaar mocht Hogeschool Viaa-docent Almatine Leene zichzelf de Theoloog des Vaderlands noemen. In verband met de coronacrisis is er in 2020 geen verkiezing van een jonge theoloog geweest. Hogeschool Viaa is trots dat er een oud-student van de opleiding Theologie meestrijdt voor deze bijzondere titel.

Stemmen op Harm-Jan
Harm-Jan Dijk kan winnen als hij voldoende stemmen krijgt. Tot 15 november 12.00 uur kan er hier gestemd worden.