Studenten onverminderd positief over Hogeschool Viaa

Hogeschool Viaa scoort opnieuw mooie en stabiele cijfers in de Nationale Studenten Enquête die vandaag is gepubliceerd. Net als voorgaande jaren kennen de studenten hoge themascores toe aan Studiebegeleiding, Docenten aan de opleiding, Aansluiting beroepspraktijk/ beroepsloopbaan. Daarnaast krijgt de Zwolse hogeschool een prachtig rapportcijfer van de studenten op Sfeer.

Themascores

Dat Viaa een hogeschool is die bekend staat om zijn persoonlijke betrokkenheid, kwaliteit en om de goede begeleiding is terug te zien in de gepubliceerde themascores. Landelijk waarderen studenten de themascore Studiebegeleiding met een 3,81 waarbij Viaa een score behaalt van 4,14. Ook op de themascore Aansluiting beroepspraktijk/beroepsloopbaan scoort Viaa met een 4,09 hoger dan de landelijke score van 3,74. Datzelfde geldt voor de themascore Docenten aan de opleiding: Viaa haalt een hoge score van 3,95 ten opzichte van het landelijk gemiddelde van 3,72. Een mooie opsteker voor de Zwolse hogeschool!

Scores Master Systemisch werken met Jeugd blijven stijgen

Opvallend is dat de scores van de Master Systemisch werken met Jeugd blijven stijgen nadat deze opleiding vorig jaar al hoge ogen gooide. Op de vraag hoe tevreden studenten zijn met de opleiding in het algemeen loopt de score zelfs op naar een prachtige 4,7. Studieleider Tanja van der Vinne: “Wat een geweldig nieuws! Ik ben heel blij dat de studenten onze masteropleiding zo enorm waarderen. Het is voor ons als team een erkenning voor onze gezamenlijke inzet. Daarnaast is het erg mooi om uit de resultaten terug te zien dat de aansluiting op de beroepspraktijk zo hoog scoort.”

Nationale Studenten Enquête

De Nationale Studenten Enquête is een grootschalig landelijk onderzoek, waarin jaarlijks bijna alle studenten in het hoger onderwijs worden uitgenodigd om hun mening te geven over hun opleiding. Studenten wordt gevraagd de vragenlijst in te vullen en hun oordeel te geven over verschillende aspecten, waaronder: de inhoud en opzet van de opleiding, aansluiting op de beroepsloopbaan, docenten, studiebegeleiding, toetsing en betrokkenheid.