Studenten waarderen studie aan Hogeschool Viaa als zeer positief

Opnieuw heeft Hogeschool Viaa heel goede resultaten behaald bij de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2022, die vandaag door Studiekeuze123 is gepubliceerd. Studenten waarderen hun studie aan Viaa als zeer positief en zijn over de sfeer zeer tevreden. Op vrijwel alle gevraagde vaste thema’s zijn de gemiddelde scores van Viaa significant hoger dan de gemiddelde scores van alle hogescholen in Nederland.

Viaa-studenten geven een bijzonder hoge waardering aan de tevredenheid over hun opleiding. Waar de gemiddelde tevredenheid van studenten in Nederland 3,65 is, scoort Viaa een 4,48 op een 5-puntenschaal! Ook valt de waardering voor de studiebegeleiding op. Viaa scoort hier met een 4,16 royaal hoger dan het landelijk gemiddelde.

Het meest positief zijn de goede sfeer in de opleidingen, de kwaliteit van de docenten en de studiebegeleiding. Iets lager wordt gescoord op toetsing, studielast en reflectie op maatschappelijke thema’s, maar nog steeds zit het ruim boven het landelijk gemiddelde. Duidelijke stijgers ten opzichte van vorig jaar zijn de samenhang in de programma’s en het opdoen van praktijkvaardigheden.