Studeren bij Viaa scoort opnieuw hoog bij studenten met functiebeperking

Studenten met een functiebeperking hebben studeren aan Hogeschool Viaa opnieuw hoog gewaardeerd. De Zwolse hogeschool scoort in de categorie kleine hogescholen opnieuw een tweede plek achter particuliere hogeschool TIO in de landelijke rankinglijst. Dat blijkt uit het jaarrapport ‘Studeren met een functiebeperking’ dat Expertisecentrum handicap + studie vandaag in samenwerking met C.H.O.I. publiceert.

Tweede plaats

Hogeschool Viaa wordt door studenten met een functiebeperking goed beoordeeld met een 3.70 als cijfer. Dat levert een tweede plaats in de categorie kleine hogescholen, net achter de particuliere hogeschool TIO (score 3.96). Grote tevredenheid blijft er met name over het begrip van docenten én medestudenten voor de beperking die hun handicap met zich meebrengt, de hulpmiddelen om goed te kunnen studeren en de begeleiding van docenten.

10 procent

Circa tien procent van de studenten in het hoger onderwijs wordt tijdens de studie belemmerd door een functiebeperking. Deze studenten zijn vooral kritisch over de informatievoorziening, intake en begeleiding bij hun studie blijkt uit bovengenoemd rapport.

Speciale module

Het jaarrapport wordt in opdracht van Expertisecentrum handicap + studie opgesteld door Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.). Het onderzoeksbureau analyseerde hiervoor de antwoorden van 24.000 studenten met een functiebeperking op vragen over de mate waarin hun opleiding hen bijstaat met passende opvang, begeleiding en voorzieningen. Deze vragen werden gesteld binnen een speciale module van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2018.

Volledig rapport

Het jaarrapport met alle resultaten is beschikbaar op de site van Expertisecentrum handicap + studie www.handicap-studie.nl. Universiteiten en hogescholen die meer inzicht willen krijgen in hun aandachtspunten, kunnen indien gewenst een gedetailleerde benchmark van hun onderwijsinstelling bestellen. Dit kan een gericht beleid rond studeren met een beperking en studentenwelzijn ondersteunen.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over studeren met een functiebeperking bij onze hogeschool? Neem dan contact op met één van onze studentendecanen via info@viaa.nl of tel nr. 038 – 425 55 42.

Gerelateerde opleidingen