Symposium 'Resident Aliens: serving the peace of our society'

Wat kan ik doen om mijn land te dienen? Wat kan de kerk doen? Moet de kerk wel wat doen, of is dat haar taak helemaal niet? Deze vragen staan centraal op het Symposium Resident Aliens. O.a. prof. Ad de Bruijne, ds. Moses Alagba en Stefan Paas zullen vanuit verschillende invalshoeken antwoorden aanreiken.

Omdat er christenen uit zo’n 20 verschillende landen meedoen (deelnemers aan de Internationale Conferentie), komen er ook verschillende contexten aan bod. Diverse deelnemers verzorgen ook workshops.

Het symposium is in het Engels.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

09:30 uur: Aanmelding
10:00 uur: Opening en een bezinningsmoment
10:30 uur: Lezing 1: prof. dr. Ad de Bruijne
11:15 uur: Koffiepauze
11:30 uur: Lezing 2: ds. Moses Alagbe
12:30 uur: Lunchpauze
13:15 uur: Lezing 3: prof. dr. Stefan Paas
14:00 uur: Workshopronde 1
14:30 uur: Workshopronde 2
15:00 uur: Thee-/koffiepauze
15:15 uur: Paneldiscussie
16:00 uur: Afsluiting

De workshops die gegeven worden door de internationale deelnemers:

  1. Poverty & Power
  2. Nationalism and ethnic minorities
  3. Facing other religions
  4. Gender

Organisatoren

Dit symposium is de afsluiting van een tweeweekse internationale conferentie (International Course) die wordt georganiseerd door de Verre Naasten, Hogeschool Viaa en de Theologische Universiteit in Kampen.

Deelnemers uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika zijn twee weken met elkaar aan het werk geweest rond het thema, en delen hun leerwinst met de bezoekers van het symposium.

Doelgroep

Voorgangers, ambtsdragers, gemeentestichters, kerkelijk werkers, docenten, studenten en alumni van TUK, Viaa, CHE en docenten en verder iedereen die wil meedenken over de rol van de kerk in de samenleving.

Kosten

De kosten voor dit symposium bedragen € 50,- (gratis voor studenten van Viaa en voor gastgezinnen van de Internationale Conferentie).

De inschrijving is definitief op het moment dat het geld op rekening NL19RABO0314622802 t.n.v. Stichting Hogeschool Viaa bijgeschreven is.

Aanmelden voor het symposium

Gerelateerde opleidingen