Viaa-student Rik Zweers wint verkiezing Jonge Theoloog des Vaderlands

Rik Zweers, student bij Hogeschool Viaa uit Zwolle, is afgelopen zaterdag tijdens de Nacht van de Theologie verkozen tot Jonge Theoloog des Vaderlands.

Dit jaar werd tijdens de Nacht van de Theologie voor het eerst een Jonge Theoloog des Vaderlands gekozen. Deelnemende universiteiten en hogescholen hadden elk een kandidaat naar voren geschoven. Na online stemming en stemming door een vakjury ging deze prijs naar Rik Zweers.

Rik studeert Godsdienst-Pastoraal Werk, de HBO-versie van theologie. De studie leidt op tot kerkelijk werk, jeugdwerk, pastoraat en gemeenteopbouw. “Mijn aandacht gaat vooral uit naar werk op het snijvlak geloof en samenleving waarin zingeving mij interesseert. Tijdens mijn opleiding ben ik erachter gekomen dat ik mijn creatieve hart niet kan verloochenen en daarom richt ik mij op wat kunst kan bijdragen aan de dialoog tussen samenleving en de christelijke traditie. Ik volg een minor kunst en creativiteit en hoop einde van het schooljaar mijn afstudeeronderzoek in te leveren.”

Gerelateerde opleidingen