Master Leren & Innoveren

Master Leren & Innoveren

In het onderwijs is er behoefte aan Teacher Leaders. Dit zijn leraren die voor de klas staan en vanuit wetenschappelijke inzichten deskundig zijn op het gebied van leren en ontwikkelen van leerlingen, leraren en het innoveren hiervan. De masteropleiding Leren en innoveren maakt van jou zo’n Teacher Leader!

Wil jij als Teacher Leader in jouw school …

• kritisch onderbouwd nadenken over (je eigen) onderwijs?
• collega’s begeleiden in onderwijs(vernieuwings)processen?
• idealen en principes verbinden met de dagelijkse praktijk?
• samen met collega’s vanuit een onderzoekende houding onderwijs innoveren en evalueren?

Dan is de master Leren en Innoveren iets voor jou!

Waarom deze master?

Er is behoefte aan Teacher Leaders. Dit zijn leraren die voor de klas staan, maar ook extra deskundigheid hebben op het gebied van leerprocessen van leerlingen en de nieuwste wetenschappelijke inzichten hierover.

In de opleiding worden praktijk en theorie met elkaar verbonden en staan eigen ervaringen en leervragen centraal. De opleiding komt in aanmerking voor tegemoetkoming in tijd en financiën vanuit de lerarenbeurs en de studiebeurs beginnende leraren.

Inhoud modules
De opleiding is ingedeeld aan de hand van vier themalijnen, met daarbinnen een onderzoekslijn en een tutoraatslijn. Klik hier voor meer informatie.

Studieduur en studiebelasting
Deze deeltijd masteropleiding duurt in totaal twee jaar en bestaat uit 60 ECTS. De studiebelasting is ongeveer 15 tot 20 uur per week. Het curriculum van de twee jaar is verdeeld over vier semesters.
Tijdens de 20 collegedagen in het eerste jaar en de 15 collegedagen in het tweede jaar staat een persoonlijke benadering centraal. Je ontvangt bijvoorbeeld voorafgaand aan de colleges ontwikkelingsgerichte feedback van de docent.

Lerarenbeurs
Driestar hogeschool, de Academie Educatie van Christelijke Hogeschool Ede en de Educatieve Academie van Viaa ver­zorgen gezamenlijk deze opleiding vanuit een christelijke levensvisie.
De master Leren en Innoveren kun je volgen met de lerarenbeurs. Meer informatie over de regeling kun je vinden op de website van DUO.

Registerleraar
Deze master is gevalideerd door het registerleraar.

Meer informatie en aanmelden

Neem voor meer informatie contact op met Henk Averesch (h.averesch@viaa.nl) of kijk op de website van de Master Leren & innoveren. De aanmelding voor deze master verloopt ook via deze website.

Neem alvast een voorproefje door de ervaringen van andere studenten te bekijken via onderstaand artikel.

De Master Leren & Innoveren is beoordeeld als Topleiding door de Keuzegids 2018.

Open dagen

Ben jij benieuwd wat deze Master jou te bieden heeft? Kom dan naar een van onze open dagen!

Woensdag 13 februari 2019 van 15.00 – 20.00 uur
Woensdag 10 april 2019 van 15.00 – 20.00 uur
Woensdagavond 8 mei 2019 19.00 – 21.00 uur
Woensdag 5 juni 2019 van 15.00 – 20.00 uur