Master Leren & Innoveren

Inspireer en motiveer en word een Teacher Leader op jouw school!

Innovaties zijn belangrijk voor de ontwikkeling van een vakgebied, zo ook voor het onderwijs. Wil jij graag meer leren over onderzoekend innoveren, onderwijsverandering en op een wetenschappelijke manier nadenken over innoveren? Dan is de master Leren en Innoveren echt iets voor jou. In deze master leer je praktische vaardigheden om innovaties in jouw eigen (onderwijs)praktijk uit te voeren en jouw collega’s te motiveren.

Vraag naar teacher leadership groeit door behoefte onderwijsinnovatie

Er is een groeiende vraag naar Teacher Leadership op scholen. Dit zijn professionals in het basis- speciaal-, voorgezet onderwijs, mbo en hbo die actuele kennis hebben op het gebied van leerprocessen en op de hoogte zijn van nieuwste wetenschappelijke inzichten. Als Teacher Leader ontwikkel en beproef je onderwijsinnovaties die bijdragen aan goed onderwijs. Dit doe je in jouw eigen lessen en binnen de opleidingspraktijk waar je werkzaam bent. Organisatiebreed inspireer, motiveer en betrek je anderen om hier actief mee bezig te zijn.

Wat kun je verwachten van de master Leren & Innoveren?

De master duurt twee jaar en is verdeeld over vier semesters. In elk semester komen de volgende drie lijnen terug:

Gedurende de master zijn bijeenkomsten en interactieve werkvormen zoals samenwerkingsopdrachten en peer coaching (waarbij deelnemers ook elkaar leren coachen) belangrijk. In ieder semester werken we met kleine lesgroepen waardoor de benadering heel persoonlijk is. Docenten sluiten aan bij concrete vragen uit de praktijk van deelnemers.

De master Leren en Innoveren duurt in totaal twee jaar en bestaat uit 60 ECTS. Je kunt rekening houden met een studiebelasting van 15 tot 20 uur per week. In het eerste jaar volg je 20 collegedagen. In het tweede jaar volg je 15 collegedagen.

Internationalisering krijgt op verschillende manieren vorm binnen de opleiding. Zo krijg je onder andere les van buitenlandse (gast)docenten en doe je kennis op van internationale literatuur en onderzoeksgegevens over onderwijsinnovatie. Daarnaast organiseer je als groep een studiereis naar een zelfgekozen bestemming.

Alumnus Fokke Imthorn aan het woord

Meer weten over deze master?

Volg de master Leren & Innoveren bij Hogeschool Viaa

De master komt in aanmerking voor tegemoetkoming in tijd en financiën vanuit de lerarenbeurs en de studiebeurs ‘beginnende leraren’.

Je bent van harte welkom om langs te komen op Hogeschool Viaa. Neem contact op met onze lesplaatscoordinator Henk Averesch of je een keer wilt komen proefstuderen zodat je te weten komt of deze opleiding aansluit bij jouw leerwensen.