Praktische informatie

Start, duur en lesdagen
De post-hbo-opleiding Palliatieve zorg start op 5 september 2024 en betreft één studiejaar, met 24 lesdagen. Het onderwijs vindt grotendeels overdag plaats. Je dient de donderdag hiervoor vrij te houden.

Studiebelasting
De studiebelasting van deze opleiding wordt geschat op 20 uren per lesweek, uitgaande van 24 lesweken. En is inclusief lesdagen, opdrachten op de werkplek, zelfstudieopdrachten en toetsen.

Werkplek
Als cursist dien je een werkplek te hebben voor minimaal twee dagen per week, waar je zorg verleent en/of begeleiding biedt aan zorgvragers en hun naasten die te maken hebben met een levensbedreigende aandoening of kwetsbaarheid. En waar je kunt samenwerken met collega’s en met andere zorgverleners in de palliatieve zorg. Wij vinden het van belang dat je van jouw werkgever ruimte krijgt om de kwaliteit van de palliatieve zorg te bevorderen, waar nodig te verbeteren en collega’s daarin mee te nemen.

Kosten
De kosten van de post-hbo-opleiding Palliatieve zorg bedragen €6.400 voor één studiejaar (prijswijzigingen onder voorbehoud). Het boekengeld bedraagt ongeveer €350.

Inschrijven
Wil je je inschrijven? Vraag dan een inschrijfformulier aan, via studentenzaken@viaa.nl. Je ontvangt dan ook informatie over de betaling van de kosten.