Hoe kun je de PVH met vrijstellingen volgen?

Ben jij een praktijkondersteuner (POH) met een verpleegkundige achtergrond die toe is aan verdere verdieping en uitbreiding van zijn/haar werkzaamheden? Dan is de verkorte opleiding tot praktijkverpleegkundige (PVH) mogelijk iets voor jou!

Opbouw van de opleiding

Tijdens de verkorte opleiding tot praktijkverpleegkundige werk je aan de competenties uit het BN2020 en het PVH 2018 competentieprofiel. Je krijgt vrijstellingen voor alle competenties die al zijn behaald tijdens de POH-opleiding.

De PVH-opleiding bestaat uit verschillende lessen gericht op oncologische (na)zorg, zorg voor ouderen, palliatieve zorg, hoogcomplexe zorg aan patiënten met chronische aandoeningen en evidence based practice. Daarnaast werk je tijdens intervisiebijeenkomsten aan persoonlijke ontwikkeling en schrijf je een betogend essay over de rol van de praktijkverpleegkundige. Op je werkplek werk je aan opdrachten waarmee je het geleerde in praktijk brengt.

Toelating

Om de verkorte PVH-opleiding te volgen moet je in het bezit zijn van een geldige BIG-registratie voor verpleegkundigen en een POH-diploma met daarbij minimaal 2 jaar relevante werkervaring.

Praktische informatie

De lessen worden gepland tussen september en juni op de woensdag tussen 10.15 en 20.00 uur op Hogeschool Viaa. Daarnaast ben je in het bezit van een werkplek als praktijkondersteuner voor minimaal 8 uur per week, waar je in de gelegenheid bent om een aantal opdrachten gericht op de zorg voor ouderen, palliatieve zorg en oncologische (na)zorg uit te voeren.

Kosten

De kosten voor de verkorte PVH-opleiding zijn €4500,-.